ST Solar, Dr. Sezgin Kaplan: “Geleceğin Teknolojilerini Sunuyoruz”

ST Solar Genel Müdürü Dr. Sezgin Kaplan: “Geleceğin Teknolojilerini Sunuyoruz”

İSTANBUL-Avrasya’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük güneş enerjisi ve depolama organizasyonu olan SolarEX İstanbul, 8-10 Nisan 2026 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 18. kez kapılarını açtı. Küresel enerji devlerinin bir araya geldiği fuarda, yenilikçi çözümleriyle dikkat çeken SolaX standı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

ST Solar Genel Müdürü Dr. Sezgin Kaplan: “Geleceğin Teknolojilerini Sunuyoruz”

SolaX bayisi ST Solar’ın Genel Müdürü Dr. Sezgin Kaplan, fuar’da yaptığı değerlendirmede, enerji depolama ve güneş enerjisi teknolojilerindeki hızlı dönüşüme dikkat çekti. Kaplan, SolaX standına gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“SolaX, dünya çapında kalitesi ve yenilikçiliğiyle tanınan bir marka. ST Solar olarak bu küresel gücü Türkiye’ye taşımaktan gurur duyuyoruz. SolarEX 2026, enerji depolama alanındaki en son teknolojileri sektörle buluşturmak adına verimli bir platform oldu.”

Ticari ve Endüstriyel Çözümlerle Sürdürülebilir Gelecek

Dr. Sezgin Kaplan, özellikle C&I (Ticari ve Endüstriyel) çözümlerin işletmeler için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. SolaX’ın sunduğu teknolojilerin, işletmelerin enerji maliyetlerini minimize ederken sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarında kilit rol oynadığını ifade eden Kaplan, “Doğru projelerle bu çözümleri buluşturarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne ivme kazandırmayı hedefliyoruz,” dedi.

Stratejik İş Birliği ve Teşekkür

Başarılı geçen fuar sürecinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Dr. Kaplan, SolaX Türkiye ekibiyle olan güçlü koordinasyona vurgu yaptı:

“Bu hedefe giden yolda başarılı bir yönetim anlayışı sergileyen SolaX Ülke Müdürü Sayın İdris Özdemir‘e, C&I Satış Müdürü Sayın Barlas Omay‘a ve Teknik Müdür Sayın Mehmet Nazlum‘a destekleri için teşekkür ederiz. Geleceğin enerjisi için SolaX ve ST Solar güvencesiyle çözüm üretmeye devam edeceğiz.”

www.elektrikhaber.com haber merkezi / Mustafa FAZLIOĞLU