GÜRİŞ HOLDİNG rüzgar enerjisi yatırımlarına devam ediyor.

GÜRİŞ, 88 MW Afyon-2 RES lisansını satın aldı
Afyon ili Sandıklı ilçesinde kurulacak olan Afyon-2 Rüzgar Enerji Santrali 88 MW kurulu güce sahip olmakla beraber, 255.000.000 kWh/yıl enerji üretimi hedefi konuldu. Bu yeni projeyle birlikte, 110.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacı rüzgar enerjisiyle karşılanacak.
2000’li yıllardan beri rüzgâr enerjisi sektöründe faaliyet gösteren ve yeni yatırımlarıyla sektöre öncülük eden GÜRİŞ HOLDİNG, Afyon-2 RES ile beraber dokuzuncu rüzgar enerjisi santralini devreye almayı planlıyor.
Halihazırda rüzgar enerjisinde 477 MW kurulu güce sahip GÜRİŞ HOLDİNG,projenin bitimine müteakip 565 MW kurulu güce ulaşacak.
GÜRİŞ HOLDİNG portföyündeki 8 Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 6 Hidroelektrik EnerjiSantrali (HES) ve 5 Jeotermal Enerji Santrali (JES) ile toplamda 744.4 MW kurulu güçkapasitesine ulaşmış oldu. GÜRİŞ HOLDİNG, Yenilenebilir Enerji Santrallerinin kurulu gücünü 2020 yılına kadar 2.000 MW’a çıkarmayı hedefliyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......