Isınmada, doğalgaza alternatif: Güneş enerjisiyle uyumlu elektrikli kombi

Türkiye’nin ısı teknolojilerindeki yerli üreticisi DAXOM’un güneş enerjisiyle uyumlu çalışan elektrikli Naviels model kombileri, doğalgaz bulunmayan yerlerdeki binaların ısınma ve sıcak su ihtiyacını, petrol türevi yakıtlardan çok daha ucuza, kömür ve odun kullanımına göre ise daha güvenli ve temiz koşullarda karşılıyor.

Kalorifer tesisatı içindeki suyun, elektrik enerjisi ile ısıtılması prensibiyle çalışan Daxom marka kombiler, 30 metrekareden 600 metrekareye kadar büyüklükteki mekanları ısıtabilecek kapasiteye sahip bulunuyor. Tam modülasyonlu özelliği sayesinde istenilen oda sıcaklığına göre tükettiği enerji miktarını ayarlayabilen ürün, dokunmatik ekranıyla, kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Daxom Naviels elektrikli kombiler, günlük 3, haftalık 21 farklı sıcaklık değerinde programlanabiliyor. Tek fazlı ve üç fazlı modelleri bulunan 70*40*23 cm ölçülerindeki ürün, Türkiye genelindeki 350’ye yakın noktada ve www.daxom.com.tr adresinde satışa sunuluyor.

Havaların soğumasıyla birlikte ısınma çözümlerine yönelik alternatifler de gündeme gelmeye başladı. Üretimini İstanbul’daki tesislerinde gerçekleştiren DAXOM, doğalgaz bulunmayan yerler için geliştirdiği Naviels model elektrikli kombisi ile bireysel ve ticari konutlara yerden veya radyatör ısıtma seçeneği sunarken, sıcak su ihtiyacını da uygun maliyetlerle karşılıyor. 

Dilediğiniz saat diliminde, dilediğiniz sıcaklığı ayarlayın! 

DAXOM Naviels elektrikli kombi üzerinde bulunan dokunmatik ekran, kullanıcılarına gün içinde farklı zamanlarda farklı sıcaklık değerlerini programlayabilme avantajı sunuyor. İstediğiniz zaman, istediğiniz sıcaklığı ayarlamanıza imkan veren bu program, ısınma konforunun yanı sıra aynı zamanda önemli ölçüde enerji tasarrufu da sağlıyor. Güneş enerjisiyle de uyumlu çalışan ürün; ikili donma koruma, aşırı ısınma, akış kontrol, susuz çalışma ve ikili aşırı basınç emniyet sistemleri ile donatılmış bulunuyor.

Türkiye’de üretilen ve ülke geneline yayılan geniş servis ağına sahip bulunan Daxom marka elektrikli kombiler, 5 yıla uzanan garanti süreleriyle satışa sunuluyor. ürünler hakkında detaylı bilgi için www.daxcom.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Teknik Özellikler
Elektrik Bağlantısı Volt 220 380
Su debi aralığı ΔT 25C l/dak. 5,8 13,8
Kullanma Suyu Min.Su Basıncı bar 0,3
Kullanma Suyu Max.Su Basıncı bar 10
BAĞLANTILAR
Kullanma Soğuk Su Bağlantısı inç 1/2”
Kullanma Sıcak Su Bağlantısı inç 1/2”
Kalorifer Gidiş Bağlantısı inç 3/4”
Kalorifer Dönüş Bağlantısı inç 3/4”
Kapsite Aralığı kW 10 24

DAXOM Hakkında: 2004 yılından bu yana DAXOM ticari markası ile ısı cihazları sektöründe faaliyet gösteren firma başlangıçta, yurt dışından ithal ettiği ürünleri Türkiye pazarına sunarken, şu anda İstanbul Ümraniye’deki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanda yılda ortalama 17-18 bin adet yoğuşmalı duvar tipi kazan, elektrikli kombi, hermetik şofben, yoğuşmalı şofben ve elektrikli şofben üretimi gerçekleştiriyor. Ülke geneline yayılan 50’ye yakın toptancı bayinin yanı sıra yaklaşık 350 satış noktası ve yaygın servis ağı ile hizmet veren Daxom, bireysel kullanım dışında yüksek kapasiteli yoğuşmalı şofbenleri ile de toplu konut, otel, hastane, yurt gibi yerlerin de ısıtma ve sıcak su ihtiyaçlarına kurumsal çözümler sunuyor.

 

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......