Akıllı Asansör Entegrasyonu İle Verimlilik, Güvenlik ve Yönetim Kolaylığı Bir Arada

Çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği, Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile tarihe karışıyor. Asansör sistemine entegre edilen geçiş kontrol sistemi ile kişiler sadece yetkili oldukları katlara girebiliyor, asansör bekleme ve katlara ulaşma süreleri kısalıyor.

25 yıldır sektör lideri olarak hizmet veren Sensormatic, entegrasyon yeteneği ile güvenlik ve operasyonel verimliliğe doğrudan etki eden teknolojik çözümler sunmaya devam ediyor.

Asansör ile entegre edilen geçiş kontrol sistemi, kullanıcıların yetki seviyelerine göre asansör kontrolü sağlıyor. Çok katlı plazalar, oteller ve iş yerleri tarafından tercih edilen bu sistem sayesinde kullanıcı seçtiği kata ancak yetki tanımlandı ise ulaşım sağlayabiliyor. Böylece yetkisiz kişilerin katlar arasında geçişi engellenmiş oluyor.

Bina yönetiminde kolaylık

Asansör ve geçiş kontrol sistem entegrasyonu ile ziyaretçi veya personel, giriş kartını okuttuktan sonra gideceği katı numaratörden seçiyor. Bu sayede ziyaretçilerin ve personellerin katlar arası geçişlerinin yönetilmesi ve raporlanması çok daha kolay hale geliyor.

Asansörler verimli kullanılabiliyor, zamanında işe başlamak mümkün oluyor

Geçiş kontrol sistemiyle, mesai giriş-çıkış saatlerinde kartını okutarak binaya giriş yapan kişi sistemin otomatik olarak asansör yönlendirmesi yapması sayesinde çalıştığı kata yönlendirilmiş oluyor. Sistemin aynı katlarda çalışan personelleri aynı asansör içerisinde toplaması, asansör bekleme ve katlara ulaşım süresini kısaltıyor. Kişilerin sadece yetkilendirildikleri katlara ulaşmasını sağlayan geçiş kontrol sistemi, güvenlik seviyesini artırdığı gibi asansörlerin verimli şekilde kullanılma imkanı sunuyor.

İzinsiz ziyaretçiler engelleniyor

Kullanımı kolay olan bu sistem personelin veya bir ziyaretçinin izinsiz başka kata giriş çıkışını engelleyerek hem güvenlik açısından hem de zaman tasarrufu açısından fayda sağlıyor. En iyi asansör markaları ile yazılımsal entegrasyon kabiliyetine de sahip bu çözüm, önemli otel ve plaza projelerinde kullanılıyor.

Sensormatic Güvenlik Hizmetleri hakkında

25 yıldır sektör lideri olarak hizmet veren Sensormatic, sektöre ve ihtiyaca özel tasarladığı marka bağımsız çözümlerle öne çıkan bir teknolojik çözüm entegratörüdür. 300’e yakın uzman çalışanıyla ve Türkiye’deki 14 ofisi ile Perakende, Havacılık, Kamu ve Adalet, Bankacılık ve Finans, Ticari ve Endüstriyel, Enerji, Sağlık, Eğitim, Lojistik, Spor, Turizm ve Otelcilik alanlarına güvenlik ve operasyonel verimliliğe doğrudan etki eden teknolojik çözümler sunar. Sensormatic’in sunduğu çözümler; video izleme ve geçiş kontrol çözümleri, biyometrik sistemler, çevre güvenlik sistemleri, yangın algılama ve alarm çözümleri, elektronik ürün takip çözümleri, RFID ve mağaza içi analiz çözümleri, kişi sayma sistemleri, kablolu ve kablosuz ağ çözümleri gibi yenilikçi ve entegre teknolojilerden oluşur.

*Sensormatic bir Securitas Grup şirketidir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......