Dünya’nı ilk ve mobil güvenlik sistemi Türk Mühendislerinin eseri

Türk mühendislerin geliştirdiği dünyanın ilk ve tek akıllı devriye sistemleri Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol, ulusal ve uluslararası yatırımcılarla buluştu.

İstanbul Fuar Merkezi’nde 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen ve trafik teknolojilerinin tanıtıldığı Intertraffic İstanbul 2017 Fuarı’na katılan Ekin Teknoloji, dünyada güvenli şehir teknolojileri alanında mobil devriye dönemini başlatan ve tamamı Türk mühendislerden oluşan AR-GE merkezinde üretilen Ekin Patrol ile Ekin Bike Patrol’ü sergiledi. Güvenli şehir teknolojileri alanında mobilite özellikleri ile devrim yaratan sistemler, 5000’e yakın yerli ve yabancı katılımcıyı buluşturan fuarda büyük ilgi gördü.

Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin; “yüzde 100 yerli üretim olan Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol ürünlerimiz yurtdışında büyük ilgi görüyor. Abu Dabi ve Bakü’de kullanılan akıllı devriye sistemimizle trafik kazaları ve hız ihlal oranları büyük ölçüde azaldı. Ekin Patrol, dünyanın doğusundan batısına, aralarında Amerika, Almanya gibi ülkelerin de bulunduğu 16 ülkeden geçti, dünya turnesine yeni ülkelerle devam ediyor. Ülkemizde de birçok şehirde kullanılan sistemlerimizi tüm dünyaya yayarak daha güvenli şehirler inşa etmek için çalışıyoruz” dedi.

MOBİL GÜVENLİK SİSTEMLERİ İLE HIZLI TAKİP, HIZLI MÜDAHALE

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen, ulusal ve uluslararası pazar liderlerini bir araya getiren Intertraffic İstanbul 2017 Fuarı’nda büyük ilgi gören Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol, mevcut güvenlik sistemlerinden farklı olarak mobilite özelliği ile öne çıkıyor. Dünyada güvenli şehir teknolojileri alanında mobil devriye dönemini başlatan Ekin Patrol, devriye gezen polis, jandarma ve itfaiye araçları üzerine tepe lambası şeklinde yerleştirilerek sabit sistemlerin yetersiz kaldığı alanlarda yüz-plaka tanıma ve hız-ihlal tespitleri yapabiliyor. Araç girişinin uygun olmadığı noktalara ise bisiklet ve motosikletler üzerine yerleştirilen Ekin Bike Patrol ile ulaşılıyor.

‘PATROL’ İLE ŞEHİRLERDE TAM GÜVENLİK

Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin geliştirdikleri mobil güvenlik sistemleri Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol’ü şu sözlerle anlattı:

“Güvenlik ve asayiş günümüzün en önemli sorunlarından. Akıllı güvenlik sistemleri ile kontrol edilen kentlerde suç ve ihlal oranlarının düştüğünü görüyoruz. Sabit sistemler ya da mobese kameraları elbette olmazsa olmaz ancak terör ve asayiş olaylarının küresel çapta boyut değiştirdiği günümüzde bunlar yeterli değil. Sabit sistemlerin erişim alanları ya da kör noktaları hesap edilerek gerçekleştirilen daha komplike ihlal ve eylemlerin önüne geçmek için mobil sistemler ile güçlü destek sağlamak gerekiyor. Ekin Patrol’ü bu değişimi göz önünde bulundurarak tasarladık. Ekin Patrol polis, jandarma, itfaiye gibi araçlar üzerine tepe lambası olarak yerleştiriliyor. Aracın farklı yerlerine ya da bagajına ekstra donanım kurmaya gerek olmadan kullanılan Ekin Patrol, mevcut kent güvenlik sistemine akıllı şekilde entegre olarak çalışabiliyor. Ürün 360 derece görüş alanında bulunan plaka ve yüzleri hareket halindeyken tanıyabiliyor, hız ve park ihlal tespiti yapabiliyor. Yüksek teknolojili bu mobil denetleme sistemi ile, görevde olan her araç kısa sürede tespit ve tarama yapabilen akıllı devriyelere dönüşüyor.

Sabit sistemlerin kontrol edemediği veya otomobillerin giremediği alanlarda hız ihlal ve plaka tespiti yapabilen bir çözümümüz de var: Ekin Bike Patrol. Bisiklet ya da motosiklet gibi araçlara kolayca monte edilebilen Ekin Bike Patrol ile erişime kısıtlı mekanlarda ihlal tespiti ve tarama yapmak mümkün.”

KENT GÜVENLİĞİNE MOBİL EKİN ÇÖZÜMLERİ

Ekin’in mobil çözümleri ile hareketli ya da park halindeki tüm araçların plakaları otomatik olarak algılanabiliyor. Patroller, veri bankası ile anlık bağlantı kuruyor, şüpheli bir durum söz konusuysa alarm veriyor. ‘Gerçek zamanlı yüz tanıma’ yapabilen mobil güvenlik sistemleri Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol, görüş alanlarında bulunan insan yüzlerini video görüntüler üzerinden anında kayıt altına alarak veri bankasına aktarıyor ve aranan kişilerin yüksek doğruluk oranıyla tespit edilmesine imkan tanıyor. Ekin Teknoloji’nin geliştirdiği kent güvenlik sistemleri hem video tabanlı olmaları, hem takip avantajı sunmaları, hem de şüpheli durumlara hızlı müdahaleye olanak tanımaları ile fark yaratıyor.

ÖDÜLLÜ EKİN DÜNYA KENTLERİNDE FAALİYET GÖSTERİYOR

İstanbul merkez olmak üzere, New York, Stuttgart, Abu Dabi, Ankara, Bakü ve Dubai’de ofisleri bulunan Ekin Teknoloji, 6 ülkede faaliyet gösteriyor ve güvenli şehir teknoloji ürünlerinin yüzde 90’ını yurt dışına satıyor. Dünyada 500’ün üzerinde kontrol merkezi, 14.000 şehir izleme sistemiyle faaliyetlerine devam eden şirket, Azerbaycan’da Bakü dahil 8 şehrin, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de Abu Dhabi merkezli tüm güvenlik sistemlerinin mimarı. Türkiye’de 40 farklı şehrin güvenlik sistemlerini yöneten Ekin yakın zamanda ABD pazarına da girmeye hazırlanıyor.

Dünyanın en prestijli yarışmalarında, öncü ürünleri Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol ile üst üste ‘Stevie Awards Best New Product-Bronze’ ödülünü kazanan Ekin, 2014’te New York’ta düzenlen Dünya Teknoloji Ödüllerinde (WTN) Google Glass, Linkedin gibi dünya devlerinin yanında yer alarak 5 finalistten biri oldu.

Ekin Patrol, CES 2017’de, tasarım ve mühendislik açısından teknolojiye yön veren ürünlerin ödüllendirildiği CES Innovation Awards Vehicle Intelligence kategorisinde ‘CES Innovation Awards Honoree’ seçildi. Şirket, German Design Awards’ta ‘Excellent Product Design’ kategorisinde Ekin Patrol ile ‘2017 Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Son olarak, geçen sene İtalyan tasarım yarışması A Design Awards’ta Ekin Patrol ile ödül alan şirket 2017’de aynı ödüle Ekin Bike Patrol ile değer görüldü.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......