İTAKSİ’ler görücüye çıktı

Akıllı Ulaşımda Yerli ve Milli Projeler, İntertraffic İstanbul Fuarında Görücüye Çıktı…

Türk mühendislerin eseri yerli ve milli teknoloji ürünü Akıllı Ulaşım Sistemleri, Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı’nda sergilendi. Hareket halindeyken plaka ve yüz tanıma, hız ve park ihlali tespiti yapabilen dünyanın ilk akıllı devriye arabası, büyük ilgi gördü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir” konseptine yerli ve milli bir vizyon getiren İTAKSİ’ler ise fuarın gözdesi oldu

Türk firması Ekin Teknoloji’nin dünyada güvenli şehir teknolojileri alanında mobil devriye dönemini başlatan ve tamamı Türk mühendislerden oluşan AR-GE merkezinde üretilen Ekin Patrol, devriye gezen polis, jandarma ve itfaiye araçları üzerine tepe lambası şeklinde yerleştiriliyor. Böylelikle Akıllı Devriye Aracı, sabit sistemlerin yetersiz kaldığı alanlarda 360 derece görüş alanında bulunan plaka ve yüzleri hareket halindeyken tanıyabiliyor, hız ve park ihlali tespiti yapabiliyor.

Akıllı Devriye Arabası, terör ve suçla mücadeleyi kolaylaştıracak…

İnsan yüzlerini video görüntüler üzerinden anında kayıt altına alarak veri bankasına aktaran sistem, aranan kişilerin yüksek doğruluk oranıyla tespit edilmesine imkan tanıyor. Şüpheli bir durum söz konusuysa alarm veriliyor. Böylelikle terör ve suçla mücadelede yüksek teknolojili mobil denetleme sistemi ile görevde olan her araç, kısa sürede tespit ve tarama yapabilen akıllı devriyelere dönüşüyor. Hali hazırda Abu Dabi ve Bakü’de kullanılan sistem sayesinde, ölümlü trafik kazaları yüzde 34 oranında azalmış durumda. Sırada ise İtalya, Almanya, Pakistan, Hollanda, ABD gibi yeni hedef pazar ülkeleri var.

İBB’nin İTAKSİ Projesi, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayacak…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir” konseptine yerli ve milli bir vizyon getiren İTAKSİ’ler ise Akıllı Ulaşım Sistemleri’ne dair en yeni projelerin yer aldığı Intertraffic İstanbul Fuarı’nın gözdesi oldu. İTAKSİ Projesi, taksilerin yollarda boş dolaşmasını önleyerek zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayacak. İTAKSİ çağrılırken fiyat ve konforuna göre daha alt segmentte olan Sarı Taksi, orta segment Turkuaz Taksi, üst segment Siyah Taksi ve Deniz Taksi olarak seçim yapılabilecek. İTAKSİ ile İstanbulkart’ın toplu taşımadaki kullanım alanı daha da kapsamlı hale gelecek ve taksilerde de otomatik ödemede kullanılabilecek.

Türk ulaşım sektörünü 18 yıldır aynı çatı altında biraraya getiren Intertraffic İstanbul, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı. Bu yıl 30 ülkeden yaklaşık 200 Fuar’a, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler gibi 90’dan fazla ülkeden ziyaretçi katılımı gerçekleşti.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......