Kim Fausing, Danfoss’un yeni başkanı ve CEO’su oldu

1 Temmuz itibariyle Danfoss’un yeni başkanı ve CEO’su olarak görev almaya başlayan Kim Fausing, büyüme ve dijitalleşme odaklı Danfoss stratejisini devam ettirecek.

2007 yılında Danfoss Soğutma ve İklimlendirme Bölümü Başkanı olarak Danfoss grubuna katılan 53 yaşındaki Kim Fausing, İş Sistemi ve Global Tedarik dahil olmak üzere Danfoss’un faaliyet gösterdiği tüm iş kollarından sorumluydu ve son dokuz yıldır Başkan Yardımcısı ve COO görevlerini yürütüyordu.

Danfoss’ta geçirdiği ilk gününden itibaren kendini evinde gibi hissettiğini belirten Fausing, “Büyük bir saygıyla yerine getireceğim yeni görevlere hazırım. Ayrıca güçlü Danfoss ekibi ve Yönetim Kurulu ile Danfoss’un gelişimini devam ettirmek için sabırsızlanıyorum” dedi. Fausing, kendisinden önceki CEO Niels B. Christiansen ile yakın çalışma fırsatı yakalayarak çarpıcı mali sonuçlar, yüksek performanslı bir organizasyon, artan bir büyüme ve dijital dönüşüme imza attı.

Danfoss Yönetim Kurulu Başkanı Jørgen M. Clausen ise Kim Fausing ile yürüttükleri başarılı iş birliğini sürdürmeyi umduğunu belirterek, Fausing gibi yetkin bir kişinin CEO görevini devralmasından son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Kim Fausing, büyüme ve dijitalleşme odaklı Danfoss stratejisini devam ettirecek.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......