Control Techniques yeni sürücüsü Commander ile 0,25 kW ile 132 kW arası geniş güç yelpazesi sunuyor

Nidec şirketler grubuna dahil olan Control Techniques, Commander sürücü ailesinin dönüşünü duyurdu.

Commander serisi, genel amaçlı sürücülerin iki varyantını içerir ve şirketin Unidrive M200 ve M300 sürücülerinin yerini alır. 

Commander C200 çok çeşitli genel uygulamaların amaçlarını karşılar ve kurulumla yüklemenin mümkün olduğunca basit olmasını sağlayan özellikler içerir.

Commander C300 aynı özelliklere ve işlevselliğe sahiptir, fakat güvenlik gerektiren genel uygulamalar için ikili bir Güvenli Tork Kapalı (Safe Torque Off, STO) girdisi içerir. 

Commander serisi, çok çeşitli uygulamaların gelişkin gereklerini karşılayan basit ve kompakt AC motor hızı kontrolörlerinden oluşur. Sınıflarındaki en küçük ayakizlerine sahip olmaları sayesinde, boyutların önemli olduğu durumlarda, makine imalatçıları ve orijinal donanım üreticileri için idealdirler. 

Her iki model de, kullanılabilirlik düşünülerek tasarlanmış güçlü işlevselliğe sahiptir. Örneğin, dahili bir PLC’nin sağladığı katıştırılmış yönetim bilgileri sayesinde harici bir kontrolör kullanma gereği ortadan kalkar ve böylece bir sisteme veya kabine Commander sürücü yerleştirildiğinde hem maliyetten hem yerden tasarruf edilmiş olur.

Commander’ın 0,25kW ile 132kW arası geniş güç yelpazesi, sürücünün hem düşük güç hem yüksek güç uygulamaları için kusursuz çözüm olmasını sağlar. Ayrıca, daha karmaşık uygulamalarda Commander, Control Techniques’in çok çeşitli eklenti isteğe bağlı modülleri ile uyumlu olmanın avantajlarını sunar, iyi bilinen pek çok alan veri yolu için işlevselliği ve yeteneği artırır. 

Göreve alma ve bakım işlerinin sorunsuzca gerçekleştirilmesi için bir araç paketi mevcuttur. 
Hızlı, görev temelli göreve alma ve kolay bakım için, Connect aşina olduğunuz bir Windows arabirimi ve veri analizini kolaylaştıran sezgisel grafik araçlar sunar. Dinamik sürücü mantığı diyagramları, sürücünün gerçek zamanlı olarak görselleştirilmesini ve kontrolünü sağlar. Parametre tarayıcısı, hem parametrelerin görüntülenmesini, düzenlenmesini ve kaydedilmesini hem de eski sürücülerimizden parametre dosyalarının içeri aktarılmasını mümkün kılar.

Daha gelişkin uygulamalar için Machine Control Studio (Makine Kontrol Stüdyosu), programlama için esnek ve sezgisel bir ortam sunar. Bu, sürücünün işlevselliğini hiçbir ek maliyet olmadan artıran dahili PLC sayesinde mümkün olur. 

Control Techniques ayrıca, müşterilerin kendi işlev bloğu kütüphaneleri için destek sunar. Bu desteğe, güncel PLC uygulamalarına uygun olarak, kullanıcı tarafından tanımlanan izleme pencereleri ve çevrimiçi program değişikliği için yardım dahildir.

Diagnostic Tool (Tanılama Aracı), sürücünün gösterebileceği herhangi bir hata kodunu kullanıcının hızla çözebilmesine olanak veren hızlı ve basit bir araçtır. Bu uygulamaya, ilk kurulum ve hata bulma için kolayca bulunan kablo diyagramları ve ilgili kapsamlı el kitaplarına bağlantılar dahildir. Uygulama ayrıca dünyanın her yanında size teknik yardım verebilecek olan teknik destek ekiplerinin tüm iletişim bilgilerini içerir.

Yeni Commander sürücüler daha aşina olduğunuz görsel estetiğe de geri dönmüştür. 

Control Techniques Başkanı Anthony Pickering şöyle diyor: “Yeşil Commander sürücünün evi, ilk piyasaya sürüldüğü 1983’ten bu yana Control Techniques olmuştur. Bu yeni sürücü dizisi aynı geleneği devam ettiriyor. 

“Commander ismi hem Control Techniques bünyesinde hem sürücü sektöründe önemli bir gelenek oluşturuyor, bu nedenle bu yeni dizi bizi çok heyecanlandırıyor. Değişken hızlı sürücülerin var olduğu zamanın hemen hemen bütünü boyunca Control Techniques’in ürettiği bir Commander sürücü de vardı. Herkesin bildiği ve güvendiği bir ismi yeniden piyasaya sürüyor olmak bizim için büyük bir mutluluk.”

Bir Nidec şirketi olan Control Techniques, elektrik motorlarının kontrolüne yönelik elektronik değişken hızlı sürücü tasarım ve imalatında dünya liderlerinden biridir. Şirket 1973 yılında kurulmuş olup genel merkezi Galler’de Newtown’dadır. Küresel çapta özel imalat ve ARGE tesisleri ve dünyanın çeşitli yerlerinde 45 Otomasyon Merkezi bulunmaktadır. 

Ayrıntılı bilgi için: www.ControlTechniques.com

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......