Avrasya BIM Forumu 2019’da İstanbul’da Düzenlenecek..

AVRASYA BIM FORUMU 2019 DA İSTANBUL’DA DÜZENLENECEK

Ülkemizde ve dünyada hızla yaygınlaşmakta olan BIM-Yapı Bilgi Modelleme- yaklaşımlarını farklı yönleri ile ele alan uluslararası düzeyde bir kongre  olan Avrasya BIM Forumu bu sene Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 31 Mayıs 2019 İstanbul’da düzenlecek. Etkinliğe uluslararası düzeyde çalışmaları olan önde gelen akademisyenler ve sektör profesyonellerinin yüksek katılımı bekleniyor.

Son yıllarda özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa’da yaygınlaşan ve inşaat sektöründe dijital tabanlı bir dönüşümün en önemli etkenlerinden birisi olan BIM yaklaşımına olan ilgi her geçen gün artmakta ve inşaat sektörü bu olgu etrafında şekillenmeye hızla devam etmektedir.

Ancak bu yaklaşımın sektör içerisinde yaygınlaşması ve bir bilgi ekonomisinin oluşması bir teknolojik dönüşümün ötesinde keskin bir kültürel değişimi ve organizasyonel inovasyonu zorunlu kılıyor.

Bu bağlamda yapılan ve yapılacak olan gerek akademik gerek sektörel çalışmaların ülkemizde gerçekleşmesi ve BIM odaklı know-how edinilmesi inşaat sektöründe sürdürülebilir global rekabet açısından kritik önem arz ediyor.

Ülkemizin mimarlık eğitimi veren en eski kurumu olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin uzun süredir inşaat sektörü ve bilgi teknolojileri odaklı olarak lisansüstü ve doktora çalışmalarının yapıldığı Enformatik Bölümü tarafından bu sene organize edilecek olan “ Avrasya BIM Forumu-EBF 2019” “BIM kültürünü benimsemek” motto’su ile bu önemli konuyu farklı yönleri ile ele almayı amaçlıyor. BIM-Yapı Bilgi Modelleme- ile ilgili düzenlenecek olan bu etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye www.eurasianbimforum.org dan ulaşbilirsiniz.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......