Sylvania Türkiye, ‘milli ve yerli’ ürünleriyle dış pazarlara damgasını vurmaya başladı

Küresel pazarın önde gelen aydınlatma markaları arasında yer alan, yurt içi ve yurt dışında sembol projeleri aydınlatan Sylvania, IstanbulLight 2019 Fuarı’nda yenilikçi ürün ve çözümlerini tanıttı.

Sylvania Türkiye ve CIS Ülkeleri Genel Müdürü Azim Tuncinar, en önemli hedeflerinden birinin Sylvania ürün portföyünü millileştirmek’ olduğunu vurgularken, “2019 yılında CIS ülkeleri dış satış sorumluluğunun da Sylvania Türkiye’ye verilmesiyle birlikte yerli ürünlerimizle yurt dışında önemli projelere imza attık” dedi.

Dünyanın dört bir yanına ulaşan yenilikçi aydınlatma ürün ve çözümlerini Türkiye pazarıyla buluşturan Sylvania, yeni ürün ve çözümlerini, bu yıl 18-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen, aydınlatma sektörünün uluslararası tek fuarı IstanbulLight’ta tanıttı.

Profesyonel ve mimari aydınlatma çözümleri alanında küresel pazarın önde gelen markaları arasında yer alan Sylvania, fuar kapsamında düzenlediği özel bir etkinlikle; basın mensupları ve aydınlatma sektörünün ileri gelenleriyle bir araya geldi. 20 Eylül Cuma günü İstanbulLight Salon 10’da yer alan fuar standında düzenlenen etkinlikte, Sylvania’nın Türkiye pazarındaki yeri ve gelecek dönem iş hedefleri açıklandı.

Sylvania Türkiye’nin sorumluluk alanı genişledi

Sylvania markasını, iki yıl gibi kısa bir süre içinde bütün Türkiye’ye yaymalarının global yönetim ekibi tarafından takdir edildiğini belirten Sylvania Orta Doğu, Türkiye ve CIS Ülkeleri Bölge Başkanı Ayhan Şiriner, “Sylvania global yönetim ekibi bize büyük destek veriyor. Çamlıca Camii ve İstanbul Havalimanı gibi önemli ve sembol projelerde yer alma başarılarımız global tarafından da dikkatle takip ediliyor. Bu önemli başarılar neticesinde, 2019 yılı başında 9 Türk Cumhuriyeti’nin sorumluluğu Türkiye’ye verildi. Sylvania Türkiye olarak sorumluluk alanımızın genişlemiş olmasından gurur duyuyoruz ve bu bölgede iş ortaklarımızla birlikte büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Çamlıca Camii ve İstanbul Havalimanı’nı aydınlattı

Sylvania Türkiye ve CIS Ülkeleri Genel Müdürü Azim Tuncinar ise Sylvania’yı ülkemizde hak ettiği yere getirmek için büyük bir eforla çalıştıklarını dile getirerek, “Türkiye’nin her bölgesinde Sylvania bayileri bulunuyor. Bayilerimizin yaygın satış ağı sayesinde her yerde Sylvania markalı lamba ve armatürlere ulaşmak mümkün. Ticari kanalın yanı sıra özel projelere öncelik veriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl çok büyük iki projede yer aldık. Çamlıca Camisi’nin iç kubbe, kütüphane ve sergi salonları kısımlarının aydınlatmalarını, 50. Yaşını kutlayan Concord markalı armatürlerimizle yaptık. İstanbul Havalimanı’nda ise duty free ofislerini yine Concord markasına sahip Curvelyte armatürlerimiz ile benzersiz ve yenilikçi bir çözümle aydınlatmış olduk. Bu sene başından itibaren de tüketici ve e-ticaret kanalında çalışmalarımıza başladık. Şu anda Teknosa mağazaları ve online kanallarda Sylvania lambalar, son tüketicinin beğenisine sunulmaktadır” diye konuştu.

Ağustos ayında 2018 ciromuzun 3 katına ulaştık

2019 yılında dış satış sorumluluğunun Sylvania Türkiye’ye verilmesiyle birlikte yurt dışında önemli projelere imza attıklarını vurgulayan Genel Müdür Tuncinar, şunları kaydetti: “Özellikle yerli üretim ürünlerimizi dış pazarlarda kullanarak içerdeki durgunluğu aştık. Ayrıca 2019 senesinde şu ana kadar 2018’de yaptığımız cironun 3 katını Ağustos sonu itibarıyla yapmış durumdayız.”

Feilo Sylvania hakkında

Feilo Sylvania, 2016 yılında, Çin’in en güçlü aydınlatma ürünleri üreticisi Shanghai Feilo Acoustics Co., Ltd’nin aydınlatma ürünleri alanında 100 yılı aşkın bir deneyime sahip Sylvania’yı satın almasıyla kurulmuştur. Şirket, profesyonel ve mimari aydınlatma çözümleri alanında liderliği üstlenmektedir. Aydınlatma alanında köklü bir geçmiş üzerine kurulu olan Feilo Sylvania, uluslararası çapta öncü ürün ve sistemler sunmaktadır ve en iyi ürün, hizmet ve danışmanlığı sunma misyonuyla çalışmalarını yürütmektedir. Şirket bünyesinde üç farklı iş birimini temsil eden Concord, Lumiance ve Sylvania; dünya çapında yüksek kalite ve enerji verimliliği sunan ürünleriyle aydınlatma ihtiyaçlarına özel çözümler yaratmaktadır.

Feilo Sylvania’nın yüzde 80 hisselerine sahip olan Shanghai Feilo Acoustics Co., Ltd, 1984 yılında, Çin’in ilk anonim şirketi olarak kurulmuştur. 2014 yılında şirket yapısında değişikliğe giden Feilo; Shanghai Yaming Lighting Co Ltd, Beijing Shen’an Group ve Shanghai Sunlight Enterprise Co Ltd.’den oluşmak üzere bir ortak girişim şirketine dönüşmüştür. Sylvania’nın satın alınmasıyla birlikte Feilo, dünya çapında üretim merkezleri, lojistik üsleri ve Ar-Ge teknoloji merkezlerine sahip olmuş ve 48 ülkeyi kapsayan bir pazar erişimi kazanmıştır. 

Feilo Sylvania’nın Avrupa’da güçlü bir üretim deneyimi bulunmaktadır. Şirket markaları olan Concord, Lumiance ve Sylvania, 100 yılı aşkın süredir Belçika, Almanya, Fransa ve İngiltere’de aydınlatma ürünleri üretmektedir. Mükemmellik odaklı bu deneyim doğrultusunda Feilo Sylvania, yenilikçi tasarım ve gelişimi hedeflemektedir. Bu sayede sürekli değişen pazar dinamiklerine uygun ürün ve çözümler geliştirmektedir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......