Büyük Çamlıca Camii’nin iç aydınlatma sistemi OSRAM’a emanet

Türkiye’nin en büyük camisini OSRAM aydınlatıyor

Resmi açılışı Mayıs ayında yapılan Türkiye’nin en büyüğü Büyük Çamlıca Camii’nin iç aydınlatma sistemi OSRAM’a emanet. Toplam 63 bin kişilik kapasitesiyle camiiye adını veren Çamlıca Tepesi’nde konumlanan Büyük Çamlıca Camii’nin iç aydınlatma ürünlerinin büyük çoğunluğu  ve aydınlatma kontrol sisteminin tamamı, OSRAM tarafından sağlandı. Cami, İstanbul’daki 6 minareli en yeni cami olma özelliğini taşıyor. Cami içerisinde istenilen ambiansın yaratılması için toplam 4000 metre uzunluğunda OSRAM fleksible LED gizli aydınlatma ürünü kullanıldı, ayrıca 500 adedin üzerinde kontrol modülü 2 adet ana server ile toplam 3000 adet aydınlatma armatürü senkron olarak kontrol edebiliyor.

Sunduğu son teknoloji aydınlatma çözümleriyle özgün ve estetik aydınlatma stilleri yaratma fırsatı sunan OSRAM, Büyük Çamlıca Camii’nde kurduğu aydınlatma sistemiyle fark yarattı.

Özellikle büyük ve halka açık mekanlarda LED sisteminin yönetimini sağlayan yeni SYMPHOLIGHT teknolojisiyle Büyük Çamlıca Camii’ne ayarlanabilir farklı aydınlatma senaryoları tasarlandı. Birbirine bağlı, kontrol edilebilir ve genişletilebilir bir sistem kuran OSRAM, caminin eskiyi ve yeniyi buluşturan özel mimarisine ve atmosferine uygun çözümler sağladı. Aydınlatma ve kontrol sistemi için 1196 adet yaklaşık 4000 metre uzunluğunda fleksible LED gizli aydınlatma ürünü, 963 adet OSRAM OT CV güç kaynağı, 529 adet e: cue Sympholight kontrol modülü ve bilgisayarı ile 720 adet OSRAM LED Engin LuxiTune aydınlatma modülü gibi farklı OSRAM ürünleri kullanıldı.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......