WiZ akıllı aydınlatma ürünleri artık Türkiye’de!

WiZ akıllı aydınlatma ürünleri artık Türkiye’de!

Akıllı ışıklarla dolu bir ev: Signify, yeni, kullanımı kolay WiZ akıllı aydınlatma ürünlerini tanıttı.

İstanbul, Türkiye – Aydınlatmada dünya lideri Signify (Euronext: LIGHT), farklı hedef kitlelere ve kişisel ihtiyaçlara yönelik ürün gamını genişleten bir adımla WiZ akıllı aydınlatma ürünlerini Türkiye’de piyasaya sürdü. WiZ ekosistemi ve gündelik kullanımda müşterilerin hayatını kolaylaştıracak akıllı ampuller ve akıllı fişten oluşan yeni ürün gamıyla, tüm evinizi teknoloji sayesinde akıllı hale getirmek her zamankinden daha kolay.

Artık evin her noktası aydınlatılabilir

Akıllı WiZ renkli LED şeridi, istenilen bir yüzeye yapıştırılarak; tavanda, televizyon ünitesinin etrafında, evin herhangi bir köşesinde kullanılabiliyor. Özelleştirilmiş uyum için kolayca kesilip kısaltılabilen veya 10 metreye kadar uzatılabilen (uzatma kiti ayrı satılır) bu şeritler ile ışığı istediğiniz yere taşıyabilme imkanı sağlıyor. Wi-Fi bağlantılı, 16 milyon renk ve sıcak beyazdan gün ışığına ayarlanabilir özelliği ile ister mobil uygulama isterseniz ses ile internete bağlı olduğunuz her yerden dilediğinizce kontrol edilebiliyor.

Günlük hayat için akıllı aydınlatma önerileri sunan WiZ renkli LED ampul ile16 milyon rengin yanı sıra sıcaktan soğuğa beyaz ışıkla seçtiğiniz ambiyans yaratılabiliyor. Günlük veya haftalık rutinlere göre ışıklar açıp kapatılabiliyor, akıllı telefon veya ses ile kontrol edilerek uzaktayken bile ışıklarınıza erişim sağlamak için uygulama özelleştirilebiliyor.  

WiZ aynı zamanda evin içinde doğru ışığı bulmamın kolay yolunu sunuyor. Akıllı ev aydınlatması WiZ ile ışıklar kısılabiliyor, konsepte göre renkler belirlenebiliyor (yeni yıl, parti gibi) veya günlük ritimler planlanabiliyor. Uygulamalar aracılığı ile ihtiyaçlar belirlenerek mükemmel bir ev ortamı yaratılabiliyor. Herhangi bir ek kurulum veya ekipmana ihtiyaç olmadan kolayca monte edilebiliyor. WiZ’in lambalar, armatürler ve aksesuarlar dahil olmak üzere evdeki tüm odalar için çok çeşitli WIFI bağlantılı aydınlatma ürünleri ile renkleri tüm evinize yayabilme imkanı sunuluyor.

Akıllı olmayan ışıkları ve ev aletlerini akıllı hale getirin

Enerji tüketimini takip eden WiZ Akıllı Priz (Smart Plug) ile her elektrik kaynağı akıllı priz haline gelebiliyor. WiZ’in geliştirdiği Akıllı Priz sayesinde vantilatör veya lambader gibi akıllı olmayan ev aletleri ve aydınlatma ürünleri de akıllı hale geliyor ve WiZ uygulaması veya sesli asistan yardımıyla kontrol ediliyor. Zamanlayıcı ve otomatik programlar sayesinde ışıklar ve cihazlar, evden uzaktayken bile yönetilebiliyor. Yeni Akıllı Priz ayrıca enerji tasarrufu sağlamak amacıyla tüketimi takip eden dâhili bir sayaca sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

Signify Türkiye Tüketici Kanal Ticari Müdürü Osman Yalman konuyla ilgili şunları kaydetti: “WiZ ürünlerinin aramıza katılmasıyla Türkiye’de teknolojinin evlerde kullanımı ile ilgili yeni bir dönem başlıyor. Akıllı Priz ve akıllı aydınlatma ürünlerimiz ile WiZ ekosistemini genişletmeyi sürdürüyoruz. Tüketicilerimize kurulumu ve kullanımı kolay bir ekosistem ve akıllı ürünlerimizin bağlandığı, özelliklerle dolu bir uygulama sunarak, her yaşam tarzına uygun, akıllı ışıklarla aydınlatılmış, sıcak bir ortam yaratmalarına yardımcı oluyoruz.”

WiZ’in geliştirdiği güvenilir ekosistem, kullanıcı dostu bir uygulama ile mevcut Wi-Fi ağlarını ve Bluetooth bağlantı kullanan tak-çalıştır cihazlardan oluşuyor. Kolay kullanımlı bu teknoloji, gündelik yaşamı iyileştirmenin ve kullanıcıların evlerine renk katmanın yanı sıra, tümüyle bağlantılı akıllı aydınlatmayı da daha erişilebilir kılıyor. (BDS)

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......