Mitsubishi Electric’ten global güç ve yerel iş birliği mesajı

Mitsubishi Electric’ten global güç ve yerel iş birliği mesajı

Geleceğin iklimlendirme çözümlerine bugünden hayat veren Mitsubishi Electric, Klima Sistemleri Bayi Toplantısı’nda Türkiye genelinde yer alan tüm bayi, satış noktası ve çözüm ortaklarıyla buluştu. Pandemi nedeni ile uzun bir ara verildikten sonra yeniden düzenlenen organizasyonun ana teması ise ‘Yeni, Yeniden, Birlikte’ olarak belirlendi. Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, Mitsubishi Electric Türkiye Başkan Yardımcısı Jun Horibe ve Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç’ın konuşmalarından çıkan ortak mesajda, yeni dönemde şirketin global gücünü ve yerel bilgi birikimini iş ortakları ile birlikte en yüksek seviyede gösterme hedefi yer aldı. 

İklimlendirme sektörünün teknoloji devi Mitsubishi Electric; Marmara, Ege, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki 198 bayiden toplamda 300 kişiyi Klima Sistemleri Bayi Toplantısı’nda ağırladı. Dört yıl gibi uzun bir aranın ardından 24-27 Kasım tarihleri arasında Limak Cyprus Deluxe Hotel’de gerçekleştirilen organizasyonun ilk iki gününde Mitsubishi Electric ekibinin katıldığı iç toplantılar gerçekleştirildi. Son gün ise tüm bayilerin iştirak ettiği bayi toplantısı; çeşitli sunumlar ve yarışmalarla keyifli anlara tanıklık ederken gala yemeği ile kapanış yapıldı.

“Dünyadaki krizler ve gelişmeler karşısında bayilerimizin yanındayız”

Türkiye’deki iş ortaklarıyla birlikte tüketicilere yeni nesil teknolojilerle en iyisini sunmak için çalıştıklarını ifade eden Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizde uzun yıllar önce distribütörlüklerle başlattığımız hikâyemizi daha da güçlendirmek amacıyla 2012 yılında Türkiye’deki faaliyetlerimize resmi olarak başlamamızın 10’uncu yılını geride bıraktık. 1921 yılında Japonya’da ticari faaliyetlerine başlayan Mitsubishi Electric’in Türkiye hikâyesi, markanın hem klima hem de fabrika otomasyonu alanındaki distribütörleri aracılığıyla uzun yıllar öncesine dayanıyor. 1988 yılında şimdiki ismi AG-MELCO olan şirket ile asansör ve yürüyen merdiven satışına başladık. 1993 yılında fabrika otomasyon sistemleri distribütörlüğü ile Türkiye’de otomasyon cihazlarının satışına başlamış olduk. 2004 yılında ise klima distribütörlüğü ile klima satışı gerçekleştirdik. Türkiye’deki müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına 2012 yılında Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş.’yi kuran şirketimiz, böylece iki ülke arasındaki hikâyede yeni bir sayfa açtı. Bugün ise Türkiye’de sayısız başarı ve dev projeye ismimizi yazdırmaya devam ediyoruz.  En büyük hedefimiz; faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda tüketicilerimize ve iş ortaklarımıza inovatif ve çevre dostu ürünler sunarak rekabette öne çıkmak ve büyümeye devam etmek. Pandemi sürecinde tüm iş dünyası olarak çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldık ancak krizler fırsatları doğurur, şirketimiz için öyle de oldu. Bundan sonraki süreçte de dünyada neler olacağını bilmiyoruz. Ancak şunu bilmenizi isterim ki her zaman yanınızdayız. Bugünün mottosu olan ‘Yeni, Yeniden, Birlikte’ anlayışımız ışığında işlerimizi sağlıkla büyütelim istiyoruz.”

“Türk halkına daha iyi hizmet verebilmek için birlikte çalışacağız”

Bayi toplantısının mottosu olan ‘Yeni, Yeniden, Birlikte’ mesajını çok önemsediğini söyleyen Mitsubishi Electric Türkiye Başkan Yardımcısı Jun Horibe; “Mitsubishi Electric olarak geçen sene 100. yılımızı kutladık. Japonya’da bir şirketin ömrünün ortalama 30 yıl olduğu biliniyor. Mitsubishi Electric ise 100 yıldır var çünkü dünya genelinde pek çok ülkeye yatırım yaptı ve 2018 yılında Manisa’da da yeni bir klima fabrikası kurdu. Bu noktada Mitsubishi Electric için önemli bir pazar olan Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Gelecek yıl devamlılık için yeni bir model tanıtacağız. Burada altını özellikle çizmek istediğim husus ise kaliteye bağlılık prensibimiz. Eylül ayında Antalya’daki müşterilerimizi ziyarete gittiğimde kaldığım otelde 600 adet Mitsubishi Electric klima kullanıldığını ve beş yıldır hiçbir sorun yaşamadıklarını öğrendim. Ayrıca 1998’den beri ürünlerimizi satan bir bayinin showroomlarında 1998’den kalan bir ürünümüzün hala çalıştığını görmek de beni çok etkiledi. Mitsubishi Electric’in sloganı olan ‘Changes for the better’ ışığında daha iyisi için değişim ve kalite taahhüdümüzü sürdürürken birçok zorluğun da üstesinden geliyoruz. Bu noktada Türk halkının hayatını daha iyi bir yöne doğru değiştirmek için çalışırken en önemli güç kaynaklarımızın başında da iş ortaklarımız geliyor” dedi.

“Değişen ve gelişen perakende ekosisteminde birlikte büyüyeceğiz”

Bu kadar geniş bir ailenin üyesi olmanın ve sürekli büyüyen bir organizasyonda her zaman daha iyisi için birlikte omuz omuza çalışmanın verdiği heyecanı paylaşan Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç; “Bayi toplantılarımıza uzun bir ara verdik. Bunun çeşitli zorunlulukları oldu, dünya olarak çeşitli badireler atlattık. Bu zorunlulukları yine iş ortaklarımızın sağduyulu destekleriyle bertaraf ettik. Şunu unutmayalım ki, özellikle genç nüfus yapımız içerisinde alışkanlıklar değişmekle birlikte perakende gün geçtikçe farklı kanallarda büyüme gösteriyor. Biz iş ortaklarımızla birlikte bu yeni dönüşüm evresinde de çözüm odaklı ve her zaman olduğu gibi gerçeğin gerektirdiği şekilde işlerimizi yürüteceğiz. Çünkü markamızın büyüyen bir ivmeyle ilerlemesinin temel nedenlerinin başında, 100 yıldır devam ettirdiği çalışmalarını iş ortaklarıyla birlikte güçlü bir şekilde yürütüyor olması geliyor. Bugün Mitsubishi Electric Türkiye olarak bu başarının ve sinerjinin daha da verimli hale dönüşmesinde uygun fırsatlar olduğunu görüyoruz. Birlikte daha iyisi için değişerek, gelişerek, büyüyerek pazarda ve Türkiye’deki diğer tüm sektörel yapımız içinde daha iyi bir noktaya gideceğiz. Bu konuda güvenimiz tam” şeklinde konuştu.

Mitsubishi Electric Corporation Hakkında 

Güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmek konusunda 100 yılı aşkın deneyime sahip olan Mitsubishi Electric Corporation; bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında bilinen bir dünya lideridir. Mitsubishi Electric, “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ruhuyla toplumu teknolojileriyle zenginleştirmektedir. Şirket 31 Mart 2022’de sona eren mali yılda 4.476,7 milyar yen* (36,7 milyar dolar) konsolide grup satışı gerçekleştirmiştir. Ayrıntılı bilgi için; www.MitsubishiElectric.com

* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2022’de ilan ettiği 1 USD=122 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında

“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, mekatronik CNC sistemler ile asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda.

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Hakkında 

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri; ev-ofis klimaları, ticari tip klimalar, City Multi VRF merkezi sistem klimalar, ısı pompası sistemleri, havalandırma sistemleri, kontrol sistemleri ve el kurutma sistemleri ile ısıtma, soğutma, havalandırma ve sıcak su temini konularında satış ve satış sonrası hizmeti veriyor. Isıtma ve soğutmada Sezonsal Verimlilik Kriterleri’ne göre A, A+, A++ veya A+++ enerji sınıfında yer alan ürünleri, klimanın internet üzerinden kontrolünü sağlayan bulut tabanlı çözümü “MELCloud”, mekâna uygun klima ve klimaya en uygun yeri tespit eden teknolojik keşif hizmeti “Keşfetteam” ile öne çıkıyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......