Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği ETMD 12. Olağan Genel Kurul’u 25 Şubat 2023 Tarihinde Gerçekleşti!

ETMD’ nin 12. Olağan Genel Kurulu’nda 2023/2025 dönemi için görev yapacak yönetim ve denetim kurulları belirlendi. ETMD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Oy Birliği ile Sayın Cemil TOPAK Seçildi.

25 Şubat 2023 Cumartesi günü çoğunluk aranmaksızın saat 10:30’da BYOTELL Kozyatağı, Saniye Ermutlu Sokak, No:3, Kozyatağı/ Kadıköy/ İstanbul adresinde gerçekleşen ETMD 12. Olağan Genel Kurul gündem maddeleri şöyleydi;

*Açılış yoklama

*Divan seçimi ve saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması

*Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması ve ibrası

*Denetleme Kurulu Faaliyet Raporunun okunması ve ibrası

*Tüzük değişikliği

*Dernek Tahmini bütçesinin görüşülmesi ve kabulü

*Organ seçimleri

*Dilek ve temenniler

Genel Kurul açılış konuşmasını 11. Dönem ETMD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa CEMALOĞLU gerçekleştirdi;

Yaşam felsefesini mühendislik üzerine kurmuş olanlar, bazı okullarımızda mezuniyet sonrası yapılan, bizim yayınlarımızda da sıkça rastlanan mühendislik gereklerini yerine getirmeyi ön gören yemini unutmamalıdırlar. Buna mecburuz, borcumuzdur, aksi düşünülemez.

Bir dönemi daha geride bırakıyoruz, yaptıklarımızı geliştirip korumaya, eksiklerimizi tamamlamaya, yanlışlarımızı düzeltmeye çalışacağız. Daha iyiyi, daha doğruyu yakalamak için soluk almadan ilerleyeceğiz ve mücadele edeceğiz.

Tüm meslektaşlarımıza kapımız açıktır, yeter ki meselenin farkında olalım, istekle geleceğimiz için mücadele edelim.

Açılış ve yoklamanın ardından, divan kurulu üyeleri seçildi. Genel Kurulda, ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı ve bir daha yaşanmaması dilekleri iletildi, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Yönetim kurulu faaliyet raporları okundu, ibra edildi ardından denetleme kurulu faaliyet raporu okundu, ibra edildi. Tüzük değişikliği görüşüldü, derneğin tahmini bütçesi kabule sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Organ seçimleri yine oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler görüşüldükten sonra;

2017/2023 Yılları arasında ETMD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen ve Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği’ ne sağlamış olduğu katkılarıyla sıkça anılan ve anılmaya devam edecek olan Sayın Mustafa CEMALOĞLU’ na teşekkür plaketi sunuldu, plaketi ETMD 12. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak Sayın Cemil TOPAK tarafından sunuldu.

Kapanış konuşmasını ETMD 12. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemil TOPAK gerçekleştirdi;

Ülkemizin 11 ilini etkileyen büyük depremlerin acısını yüreğimizde hissettiğimiz böyle bir dönemde genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Bu felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu afet bize tekrar gösterdi ki ülkemizde bilim ve teknolojinin ışığında, çağdaş fen ve mühendislik teknikleri kullanılarak binalarımızın tesis edilmesi, sonrasında periyodik olarak denetlenmesi konusunda yapmamız gereken çok iş var. Bunu yapacak olan biz mühendisleriz. Bu sorumluluk bilinci ile görevi devralıyoruz.

Bizlere güvenip oy veren tüm üyelerimize yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyor, bu görevi, insan onuruna layık tesisler kurulması ve vatandaşlarımızın güven içerisinde yaşaması için, ülkemizin kalkınması ve güçlenmesi için tüm gücümüzle çalışacağımıza söz vererek kabul ediyorum.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......