Cihan Karamık, EYODER Başkanı Seçildi! 

Schneider Electric Satış Operasyonları ve Stratejik İlişkiler Direktörü Cihan Karamık, EYODER Başkanı Seçildi!

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric’in Satış Operasyonları ve Stratejik İlişkiler Direktörü Cihan Karamık, gerçekleştirilen EYODER (Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği) Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık görevine seçildi. Gerçekleştirilen toplantıda derneği önümüzdeki iki yıl boyunca temsil edecek yeni yönetim ve denetim kurulları belirlendi.

Schneider Electric Satış Operasyonları ve Stratejik İlişkiler Direktörü Cihan Karamık, EYODER’in yeni başkanı oldu.

Schneider Electric Satış Operasyonları ve Stratejik İlişkiler Direktörü Cihan Karamık, EYODER’in yeni başkanı oldu.

Cihan Karamık, 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2 yıl süreyle İGDAŞ’ta elektrik ve haberleşme şefliği yaptı. Askerlik hizmetinin ardından 1999 yılında Schneider Electric ailesine Teknik Eğitim Uzmanı olarak katıldı ve sırasıyla, Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Pazarlama Proje Müdürlüğü, Ticari Verimlilik Yöneticiliği, Proje Geliştirme Müdürlüğü, Enerji Verimliliği Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Halen Satış Operasyonları ve Stratejik İlişkiler Direktörü olarak görevine devam eden Karamık, aynı zamanda ENVER (Enerji Verimliliği Derneği) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, İMSAD Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanlığı, SKD (Sürdürülebilir Kalkınma Derneği) Enerji Çalışma Grubu Başkan Vekilliği görevlerini de sürdürüyor. Güç Sistemleri, enerji verimliliği, enerji yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında uzmanlıkları olan Karamık başarılı iş yaşamının yanı sıra çok sayıda teknik yayın, eğitim, seminer ve konferansa katkı sağlayarak bilgi birikimini ve deneyimlerini sektörle paylaşıyor. MIT’de (Massachusetts Institue of Technology) Liderlik ve Girişimcilik eğitimleri alan Karamık, Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamladı.

Sürdürülebilir başarı için STK’ların insan kaynağı yapısının güçlenmesi ve zaman içinde yönetimde başarılı, güçlü profesyonel kadroların da aktif olması gereğini savunan EYODER, Enerji Verimliliği ortak paydasında buluşan farklı alanlarda, Enerji Performans Sözleşmeleri, Finans mekanizmaları, pazarı geliştirme, bilinçlendirme, üyelerin yetkinliklerini arttırma, mevzuata yönelik öneriler geliştirme gibi konuları ele alarak, ilgili paydaşlara ulaşarak ülkemizde Enerji Verimliliğinin arttırılmasına katkı sunuyor.

EYODER yeni dönem Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Başkan; Cihan Karamık (Schneider Electric Satış Operasyonları ve Stratejik İlişkiler Direktörü)

Başkan Yardımcısı; Prof. Dr. Sermin Onaygil (İTÜ Enerji Enstitüsü Öğretim Üyesi)

Başkan Yardımcısı; B.Hakkı Buyruk (MWH Enerji Mühendisliği Müdürü)

Başkan Yardımcısı; Onur Ünlü (ESCON Enerji Sistemleri ve Cihazları San. Tic. Ltd. Şti Genel Müdürü)

Murahhas Üye; Ali Naci Işıklı, Enerji Yönetim Sistemi Danışmanı, Enerji Verimliliği Uzmanı

Sayman Üye Onur Günduru (ONUR İnşaat Yazılım Bilgisayar Enerji Reklam Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü)

Yazman Üye Selman Ölmez; (TESTO Elektronik ve Test Ölçüm Cihazları Dış. Ticaret Ltd. Şti Şirket Sahibi)

Üye; Arzu Gürkan (ENVE Enerji Mühendislik Proje Müşavirlik Taahhüt Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı)

Üye; Hakan Olcay (SİEMENS Türkiye A.Ş. Enerji Verimliliği Koordinatörü)

Üye; Ekrem Erkut (EMAR Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri San. Tic. A.Ş. Genel Müdür)

Üye; Serkan Emin (BES Enerji Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti. Kurucu Ortak)

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......