Türk Prysmian Kablo Yangından Korunma Haftası’nda uyarıyor:

AFUMEX™ kablo kullanın Tesisat kaynaklı yangınları önleyin!Türkiye’de her yıl 25 Eylül- 1 Ekim arası “Yangından Korunma Haftası” olarak kutlanıyor. İstanbul İtfaiyesi’nin 2018 verilerine göre, sadece İstanbul’da her 37 dakikada bir yangın çıkıyor ve elektrik kontağından çıkan yangınlar %26,7 ile ikinci sırada yer alıyor. Türk kablo sektöründe CPR sertifikasını ilk alan firma olan Türk Prysmian Kablo, elektrik tesisatından kaynaklanan yangınları önlemek için yeni nesil yangına karşı güvenli kablolar kullanılmasını öneriyor.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, Bursa Mudanya’daki fabrikasında ürettiği son teknoloji AFUMEX™ kablolar ile yangına karşı daha güvenli çözümler sunuyor.

Yangından Korunma Haftası kapsamında yangın tehlikesine karşı, kullanılan kablonun önemine dikkat çeken şirket, binalarda elektrik tesisatından kaynaklı çıkan yangınların teknolojisi yüksek, yangına karşı güvenli kablolar sayesinde en aza ineceğini yaptığı Ar-Ge çalışmaları ve yanma testleriyle de kanıtlıyor.

“Okul, AVM ya da hastane gibi yerlerde yangına güvenli kablolar kullanılmalı”

22 bin farklı kablo ürettiği Mudanya fabrikasında Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) laboratuvarı da bulunan Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè artan yapılaşma ve nüfus gibi unsurlar dolayısıyla yangına dayanıklı kablo ihtiyacının da giderek arttığını belirterek, “Yangınlarda yaşanan can kayıplarında ve zehirlenmelerde en önemli etmenlerden biri de yangın sırasında kablolardan çıkan duman ve zehirli gaz. Bu sebeple, insan yoğunluğunun çok olduğu okul, AVM ya da hastane gibi yerlerde düşük duman yoğunluğuna sahip, yangına karşı daha güvenli kabloların kullanılması gerekiyor. Bu kabloların kullanılması sayesinde, olası bir yangında binanın boşaltılması için gereken süre uzarken, acil müdahale ekiplerinin daha iyi koşullarda çalışması sağlanabiliyor. Öte yandan, yangına dayanıklı kablolar sayesinde kesintisiz güç kaynakları ve yangın alarm sistemleri gibi hayati önem taşıyan sistemler de yangın sırasında çalışabiliyor.” diye konuştu.

Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè

Türkiye’nin dev projelerinde Türk Prysmian Kablo imzası

 “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonuyla Türkiye’nin mega projelerini kabloladıklarını söyleyen Farisè, “Sadece kablo tedariki değil yangına karşı güvenli kablolar konusunda sektörümüzü bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okullardan, İtfaiyelere, sektör temsilcilerinden yetkili satıcılarımız ve bayilerimize, ulaşabildiğimiz herkese yangın tehlikesine karşı kullanılan kablonun ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Simülasyonlarla, konunun önemini kendi gözleriyle görmelerini sağlıyoruz. Şimdiye kadar 14 farklı şehirde düzenlediğimiz onlarca toplantıda ile 4.000 binden fazla kişiye birebir ulaşma imkanımız oldu.” dedi.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......