Güneş enerjili güvenlik sistemleri yüzde 35 tasarruf sağlıyor

Güneş enerjili güvenlik sistemleri yüzde 35 tasarruf sağlıyor   

Arma Kontrol, güneş enerjili güvenlik sistemleri ile enerji maliyetlerini düşürüyor

Gelişen çevre bilinciyle birçok sektör üretimde enerji kaynaklarını koruyan modellere yöneliyor. Kullanıcı ihtiyaçlarını yakından takip eden ve çözümlerine entegre eden Arma Kontrol, ürettiği güneş enerjili güvenlik sistemleriyle alanları ve doğal kaynakları korurken, enerji maliyetlerinde de ortalama 8 ila 12 aya kadar amortisman sağlıyor.

Kaynakların bilinçsiz kullanımı dünyamızı her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. İklim değişikliğine bağlı yaşanan doğal afetler dünyamızın alarm verdiğinin bir göstergesi oluyor. Bu çağırıya kulak veren üreticiler de kaynakların korunduğu üretim modellerine yönelerek, gelecekte daha yaşanabilir bir dünyaya öncülük ediyor. Ürünlerine güneş enerjisi sistemlerini entegre eden Arma Kontrol, güneş enerjisiyle çalışan Mobil Road Blocker ve Mobil Mantar Bariyerleriyle doğal kaynakları koruyor ve enerji maliyetlerinde yıllık yüzde 35 tasarruf sağlıyor.

“Kendi enerjisini üreterek doğaya saygılı bir koruma sağlıyor”

Enerji tasarrufunun günümüzün en önemli konusu olduğunu ve her sektörün kaynakları korumak için elinden geleni yapması gerektiğini açıklayan Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, “Doğaya olan sorumluluğumuzun bilinciyle ‘Her Gün Daha Çevreci Bir Arma Kontrol’ sloganıyla güneş enerjisi ile çalışan güvenlik ve bariyer sistemleri üretiyoruz. Ürünlerimiz dahili güneş enerjisi panelleri sayesinde kendi enerjisini üreterek doğaya saygılı bir koruma ve güvenlik sağlıyor. Böylece kaynaklar en verimli şekilde korunuyor ve geleceğe daha yaşanabilir bir dünya kalıyor” diye konuştu.

“Yatırımın amortisman süresini düşürüyoruz”

Güneş enerjisinin güvenlik ve bariyer ürünlerinde kullanımının yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kartal, “Alanları korumak isteyenler için geliştirdiğimiz birçok üründe güneş enerjisi sistemlerini entegre edebiliyoruz ve böylece doğal kaynakları da koruyoruz. Bir yandan kullanıcıların enerji tüketimlerini düşürürken bir yandan da sektörün karbon ayakizini azaltıyoruz. Güneş enerjisi ile çalışan güvenlik teknolojilerimizle enerji maliyetlerinde yıllık yüzde 35 tasarruf sağlıyoruz. Böylece güvenlik yatırımının amortisman süresini de 8 ila 12 aya kadar düşürüyoruz. Güneş enerjili güvenlik ürünlerimizin bir diğer artısı da elektrik şebekesinde yaşanacak kesintilerden etkilenmeden kesintisiz bir şekilde görevini sürdürmesi oluyor” dedi.

“Enerji tasarrufunu milli politika olarak görüyoruz”

Enerjinin ülke ithalatında önemli gider kalemi olduğunu da sözlerine ekleyen Kartal, şöyle devam etti, “Enerjide dışa bağımlı bir ülke olarak enerji tasarrufunu milli bir politika olarak görüyoruz. Hayata geçirdiğimiz güvenlik sistemlerinden elde edilen tasarrufla az da olsa cari açığın kapatılmasına destek oluyoruz. Güneş enerjili bariyerlerimizle ülkemize ve dünyamıza olan borcumuzu ödediğimizi düşünüyor ve bu alana daha fazla odaklanıyoruz.”

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......