7.Yılkomer Yıldırımdan Korunma Semineri büyük bir katılımla gerçekleşti.

08.03.2024 tarihinde Point Hotel Barbaros’ta gerçekleşen etkinlikte farklı illerden gelen 500’e yakın mühendis yer aldı. Etkinlikte Türkiye, Slovenya, Yunanistan, Almanya, İrlanda, Paraguay, Polonya ülkelerinden gelen 10 eğitmen kendi konularıyla ilgili konuklara bilgiler verdiler.

Etkinlikte yer alan firmalar Türkiye’de Güncel Yıldırım Risk Durumu, IEC 62305 Standart Kapsamında Dış Yıldırımdan Korunma ve AG Parafudr Sistem Dizaynı Topraklama ve Eş Potansiyel Önlemleri,Yasal Zorunluluklar,Strikesorb Yıldırımdan Korunma Teknolojisi, Din Rail AG Parafudr Teknolojileri,CMCE Teknolojisi Yıldırım Engelleme Sistemi, İzoleli Dış Yıldırımdan Korunma ve İzoleli İniş Sistemleri ,Kaçak Akım Rolesi Seçimi, Enerji Depolama Sistemleri, Solar Sistemlerde Combiner Box Çözümleri, Solar Sistemlerde Şebeke İzleme Rolesi ve Koruma Önlemleri,Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarında Kaçak Akım Rölesi ve AG Parafudr Seçimi konularında katılımcılara detaylı sunumlar sunuldu.

Etkinlikte ilk konuşmacı olarak yer alan Yıldırımdan Korunma Merkezi ve Raycap Türkiye Ceo’su Serdar Aksoy Türkiye’de ki yıldırım riski, AG Parafudr Seçim kriterleri, IEC 62305 Standartları kapsamında yuvarlanan küre metodu, koruma açısı yöntemi gibi tüm teknik konulara değindi.

Sonra ki konuşmalarda stantlarıyla etkinlikte yer alan Raycap, Gromtor, Sertec S.R.L, Iskra, Pomega, Hensel,İnotel,DLY,ASPOWER firma yetkilileri kendi konularıyla ilgili sunumları ile katılımcılara yeni gelişmeler hakkında bilgilendirdiler.

Etkinliğin Soru Cevap bölümünde ise 10 eğitmenin katılımıyla tüm teknik konular tartışıldı.

Yılkomer Genel Müdürü Serdar Aksoy öncülüğünde eğitim sonunda tüm katılımcılara sertifika verildi.

Yeşim Salkım’ın yer aldığı muhteşem bir konser ile etkinlik sona erdi.

www.elektrikhaber.com

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......