14.Solarex İstanbul Fuarı 97 Ülkeden 35.000 Uluslararası Yatırımcıyı Ağırladı

14.SOLAREX İSTANBUL FUARI 97 ÜLKEDEN 35.000 ULUSLARARASI YATIRIMCIYI AĞIRLADI

Dünyaya açılan markaların tek adresi olma hedefiyle 14 yıl önce yola çıkan Uluslararası SolarEX İstanbul Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı rekor sayıya ulaşan katılımcı ve ziyaretçisiyle güçlü bir arena olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

07 – 09 Nisan tarihlerinde 3 gün süresince gerçekleşen 14. Uluslararası SolarEX İstanbul Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı bu yıl yoğun şekilde yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğradı. Geleneksel fuar pazarlama alışkanlıklarının dışına çıkarak 11 dilde uluslararası mecralarda güçlü bir reklam ve pazarlama çalışması gerçekleştiren fuar 3 gün boyunca 97 ülkeden ziyaretçisini ağırladı.

ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, K.K.T.C, Kazakistan, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moğolistan, Moldova, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün, Yemen, Yunanistan yoğunlukta olmak üzere 97 ülkeden yatırımcı fuarı ziyaret etti.

SolarEX İstanbul milyonlarca dolarlık anlaşmalara ev sahipliği yaptı

Ziyaretçilerin fotovoltaikler, inverterler, konnektörler, EPC firmaları, jel aküler, solar kabloları, güneşle çalışan tüketici ürünler, malzeme ve üretim ekipmanları, kısacası güneşe dair her şeyi buldukları SolarEX İstanbul’da katılımcılar milyonlarca dolarlık anlaşmalara imza attı. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası fuarı olmasının etkisiyle özellikle bu yıl Türkiye’nin 81 ilinden ziyaretçini ağırladı. Fuar ayrıca Türkiye’nin ticaret ve sanayi odaları, sanayi bölgelerinden gelenlerin oluşturduğu sivil gruplar ve alım heyetleri ile yoğun bir ticaret ortamı sağladı.

Fuar katılımcı ve ziyaretçilerin beklentisini fazlasıyla karşıladı

Katılımcılar2023 yılında da katılımcı olarak fuarda yerlerini alacağını ve daha büyük metrekareler istediğini belirttiği 2022 fuarından, ziyaretçiler memnun ayrıldı.
Katılımcılar, fuara katılma amaçları olan şirket imajını güçlendirmek, yeni ürün/hizmet tanıtmak, ulusal ve uluslararası pazardan müşteri kazanmak, mevcut iş bağlantılarını güçlendirmek ve yeni iş bağlantıları kurmak, rekabetten geri kalmamak gibi konularda fuarın beklentilerini fazlasıyla karşıladığını belirtti.

Ulbrich Avusturya Genel Müdürü Peter Berghofer “önümüzdeki senede SolarEX İstanbul’dayız” dedi

Fuara 10 yıldır katılım gösteren Avusturya Ulbrich firmasının Genel Müdürü Peter Berghofer yaptığı açıklamada, Türkiye pazarının kendileri için çok önemli olduğunu, bu sene yoğun sipariş aldıklarını, bu nedenle de önümüzdeki yılda SolarEX İstanbul’da olacaklarını belirtti.

SolarEX İstanbul 2023 yılında 06-08 Nisan’da İFM’de “Birlikte Büyüyoruz” sloganıyla 40 bin m2 alanda katılımcı ve ziyaretçisiyle buluşacak

97 ülkeden %28 yabancı olmak üzere toplam 35.000’e yakın ziyaretçiyi ağırlayan 14. Uluslararası SolarEX İstanbul Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2023 yılında 06-08 Nisan 2023 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi bünyesindeki 40 bin m2 alanda 2. 4 ve 8. Hall’lerde “Birlikte Büyüyoruz” sloganıyla yola çıkmaya hazırlanıyor. Fuardan maksimum fayda sağlayan katılımcılar şimdiden daha büyük metrekarelerde yerlerini ayırtmaya başladılar.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......