Alçak gerilim panoları için akıllı güvenlik sistemi ARCON “Ark Hatası” Koruması

Ark hatası Elektrik Panonuzun her yerinde ortaya çıkabilecek bir hatadır. Enerji kesintilerine ve ekipmanlarınızda hasara neden olabilir. Sadece milisaniyeler süren ark hatası insan hayatını tehlikeye atabilir. 

Alçak Gerilim elektrik tesisatlarında Güvenlik ve Risk.

Elektrik akımı altında elektrik panolarında çalışırken yapılan hatalar ölümcül olabilir. Tüm saygın Alçak Gerilim Elektrik Panosu imalatçıları günümüzde ark hatasına karşı dayanıklı elektrik panosu tasarımı sunmaktadırlar. Ancak,personel koruma tasarımlarının denenmesi saha şartlarında değil, anahtarlamaüniteleri kapalıyken yapılmaktadır. Almanya’da hassas cihaz mühendisliği ve elektrik endüstrisi için işveren mali sorumluluğu sigortası birliği istatistikleri her 3 kazadan 2’sinin elektrik panosu açıkken meydan geldiğini göstermektedir. Bu durum muhakkak dikkate alınmalı ve elektrik panosu açıkken bile etkin koruma sağlayacak teknik çözümler kullanarak sorunun üstesinden gelinmelidir.
Bu nedenle Eaton, Ilmenau Teknik Üniversitesi ile ortak temel bir araştırma yaptı ve «personelin gerçekten korunmasının» fevkalade hızlı koruma sistemleri ile yapılacağı sonucuna vardı. Sadece 2 ms’lik ark hatası sönümleme süreleri ile ARCON, personelin korunmasında emsalsiz bir seviye sunmaktadır.

Bu video, panonuzda bir ark hatası oluştuğunda neler olduğunu göstermektedir. Eaton’un insan güvenliği ve iş sürekliliği için yatırım yaptığı inovasyonları keşfediniz.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......