Schneider Electric’ten müşteri odaklı çözüm; Masterpact MTZ

Schneider Electric’ten müşteri odaklı çözüm; Masterpact MTZ

Masterpact MTZ, sektöre bir ilki de getiriyor. Masterpact MTZ, dâhili Class 1 ölçüm özelliği ile proje zamanından ve enerjiden tasarruf sağlama özelliğine sahip ilk açık tip devre kesici. Schneider Electric’in geliştirdiği ürünün diğer özellikleri ise şu şekilde;

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, müşteri odaklı çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Şirketin, alçak gerilim devre kesici üretiminde otuz yıllık deneyiminin bir sonucu olan Masterpact MTZ, güçlü, esnek ve güvenli yapıya sahip. Bu çözümün Türkiye tanıtımı ise 11-12 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM’de düzenlenen Schneider Electric Innovation Summit Istanbul’da gerçekleştirildi.

Schneider Electric Bina ve IT’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Philippe Delorme yeni ürünle ilgili şunları dile getirdi; “Günümüzün enerji dünyasında güç dağıtımını baştan tanımladık ve gelecekte de kullanılabilecek Masterpact MTZ’i pazara sunduk. Schneider Electric olarak her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarını ön planda tutuyoruz. Bu durum Masterpact MTZ için de geçerli oldu. Güç dağıtımının daha güvenli, daha güvenilir, verimli, sürdürülebilir ve bağlantılı olmasını sağladık. Yeni Masterpact’in bağlanabilirliği, dijital özellikleri ve EcoStruxure mimarisiyle sorunsuz entegrasyon özelliği ile piyasanın en iyilerinden olacaktır. Endüstriyel alanlar, kritik uygulamalar ve binalar için alçak gerilim çözümlerinin bir parçası olarak son kullanıcılar, pano üreticileri ve müteahhitler için büyük avantajlar sağlamasını bekliyoruz”.

•Daha fazla performans; Masterpact MTZ, IEC 61557-12 ile uyumlu ve sertifikalandırılmış Class 1 hassaslıkta güç ölçüm cihazına sahip ilk açık tip devre kesici olma özelliği taşıyor. Hassas enerji tüketimi analizi, optimizasyon, maliyet ve enerji tüketim trendi analizi sayesinde enerji verimliliği sağlıyor. Enerji yönetimi ise ISO 50001 ve IEC 60364-8 uluslararası standartlarıyla uyumlu.

•Daha kolay yükseltme; Masterpact MTZ mevcut Masterpact ürün grubuyla aynı nominal akım değerlerine ve kasa boyutlarına sahip. Bu sayede panolarda sorunsuz, hızlı entegrasyon ve yenileme yapılabiliyor. Bu da Masterpact NT/NW’den Masterpact MTZ’ye sorunsuz geçiş anlamına geliyor. Ayrıca panoların tekrar tasarlanmasına veya IEC 61439-2 kapsamında yeni sertifikasyon testine de gerek kalmıyor. Ürün Akıllı Panolar ile kolay entegrasyon ve dahili Ethernet bağlantısı sayesinde enerji ve bina otomasyon sistemleriyle bağlantı olanağı da sağlıyor.

•Daha fazla güvenilirlik; Masterpact MTZ kabloda aşırı yük, kısa devre ve yalıtım hatalarına karşı koruyor. En zorlu ortamlarda dahi alçak gerilim elektrik dağıtım şebekelerinin ihtiyaç duyduğu çalışma sürekliliğini sağlayabiliyor. Masterpact MTZ ayrıca gerilim dalgalanmaları, elektromanyetik parazit, titreşim, şok, korozif-kimyasal ortamlar ve yıpratıcı sıcaklıklar gibi iş akışını sekteye uğratan kötü koşullar karşısında da oldukça güçlü mekanik ve elektriksel performans sağlıyor.

•Daha fazla esneklik; Masterpact MTZ her zaman ve her yerde dijital modüllerle yeni fonksiyon eklenebilir özelliğe sahip. Dijital modüllerde koruma, ölçüm, arıza teşhisi ve bakım için çeşitli gelişmiş fonksiyon seçenekleri bulunuyor. Masterpact MTZ, tasarım ve konfigürasyondan devreye alma (son dakikadaki değişiklikler için) ve işletme yükseltmelerine kadar kullanım döngüsünün her aşamasında, güç kesintisi veya koruma amaçlı kesinti ihtiyacı söz konusu olmadan ölçeklendirilebiliyor.

•Daha fazla güvenlik; Masterpact MTZ, hızlı görünüm, koruma ayarı, otomatik arıza teşhisi, enerji tüketimi, güç kalitesi, faz dengesi ve sağlık durumu gibi özellikleriyle kullanıcıların tesislerini güvenli bir şekilde yönetmelerini sağlıyor. Üstelik güvenli bluetooth bağlantısı aracılığıyla kullanıcılarına oldukça hızlı analiz gücü sunuyor. Facility Hero özelliği ise uzaktan bildirim için dijital bakım ve ortak çalışma kayıt defteri oluşturarak proaktif bakım, güvenli işlem sürekliliği, periyodik muayene, uyarılar ve alarmlarla güvenliği pekiştiriyor.

•Daha fazla çalışma süresi; Güç kesintisi durumunda müşteriler çalışılamayan süreleri minimum seviyeye indirebilir ve akıllı telefon yardımıyla enerjiyi hızlı ve güvenli bir şekilde tekrar devreye alabilirler. NFC bağlantısı sayesinde ani güç kesintileri sırasında temel veriler kaybolmadan kaydediliyor. Böylece kayıp olamadan işlem devam ettiriliyor.

•Geleceğe hazır, daha kolay bağlanabilir ve dijital; Masterpact MTZ, Akıllı Pano mimarisiyle sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor. Yaşanabilecek problemleri daha önceden görüp hızlı adaptasyon sağlayan Masterpact MTZ bu özelliğiyle uzun dönem kullanım sağlar.

Bu özeliklerine ek olarak Masterpact MTZ, eşsiz bir bağlanabilirlik özelliğine sahip. Ürün ayrıca;

•Ecodial ile tek hat şeması ve Ecoreal ile pano tasarlama

•MyPact dijital konfigürasyon ve sipariş aracıyla konfigürasyon ve sipariş

•Ecoreach yazılımıyla fabrika kabul testlerini yapılandırma, devreye alma ve yönetme

•Dahili web sayfaları, Facility Hero, Power Monitoring Expert, Power Scada Operation ve

•SmartStruxure bina yönetimine sorunsuz entegrasyon sağlayan PowerStruxure altyapısı sayesinde gerçek zamanlı bakım ve işletim

•Dijital modüllerle kullanım ömrünün her aşamasında yükseltme ve özelleştirme özelliklerine sahip.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......