Tüketim İzleyebilen Yeni Tapo Akıllı Priz

Tüketim İzleyebilen Yeni Tapo Akıllı Priz

TP-Link’in akıllı ev çözümleri markası Tapo’nun yeni akıllı prizi Türkiye’de. Tapo P115 model akıllı priz, hem çok küçük boyutuyla hem de enerji tüketimini anlık izleme özelliğiyle öne çıkıyor.

31 Ağustos 2022 –  Elektrik fiyatlarının artmasına paralel ev ve işyerlerinde özellikle sürekli açık olan elektrikli cihazların ne kadar enerji tükettiği ve bu tüketimin azaltılması önemli hale geldi. Başta güvenlik ve konfor olmak üzere pek çok avantaj sağlayan akıllı prizler, uzaktan her zaman ve her yerden kontrol edilebilmeleri nedeniyle elektrik tasarrufu da yapılmasını sağlıyorlar.

TP-Link®’in kaliteli ve uygun fiyatlı akıllı ev ürün ailesi olan Tapo serisine yeni bir akıllı priz daha ekleniyor. Diğer Tapo akıllı prizlerden farklı bir tasarıma sahip olan Tapo P115, küçük ve her prizde rahat kullanılabiliyor, yer kaplamıyor.

Tapo P115’in diğer Tapo akıllı prizlerden ayrılan bir diğer önemli özelliği ise akıllı telefon uygulaması üzerinden gerçek zamanlı olarak enerji tüketiminin izlenebilmesi. Bu sayede akıllı prize bağlı olan cihazların ne kadar elektrik tükettiği kontrol edilebiliyor ve bu tüketiminin en aza indirilmesi için tüketicilerin çeşitli önlemler alması sağlanabiliyor. Örneğin elektriğin daha ucuz olduğu saatlerde bu cihazın çalışması programlanabiliyor.

Elektrikli Cihazlar Her Yerden Yönetilebiliyor

Tapo P115 akıllı priz, Android ve iOS destekli Tapo uygulaması sayesinde her yerden kolayca yönetilebiliyor. Evden uzaktayken de akıllı prize bağlı olan elektrikli cihaz kapatılıp açılabiliyor; programlanarak günün belli saatlerinde aktif hale gelmesi sağlanabiliyor; zamanlayıcıyla örneğin çocuğun odasındaki aydınlatma aygıtı belli saatte kapanabiliyor. Bunların hepsi Tapo uygulamasından birkaç dokunuşla yapılıyor. Hayatı kolaylaştıran bu işlemler aynı zamanda gereksiz elektrik tüketimini de engelleniyor. Örneğin gece yatarken şarja takılan telefonun iki saat sonra enerjisi kesilecek şekilde programlanarak hem tasarruf hem telefonun güvenliği sağlanıyor.

Tapo P115’de Kapanma Belleği özelliği de bulunuyor. Örneğin WiFi bağlantısında sorun olduğunda ya da elektrik kesildiğinde akıllı prize bağlı cihazlar varsayılan durum ayarına otomatik olarak geri dönüyor. Varsayılan durum ise her cihaz için üç farklı şekilde önceden belirlenebiliyor; Önceki Güç Durumu – Kapalı – Açık.

Güçlü güvenlik özellikleri ve kolay kurulum

Tapo P115 akıllı priz, güvenli bir ürün olarak tasarlanıp üretilmiş.  Alev geciktirici UL94-V0 PC malzemesinden üretilen priz, aynı zamanda çocukların prizi kurcalaması ihtimaline karşı korumalı bir tasarıma sahip. Nikel kaplama, pas önleyici tasarımı sayesinde priz hem daha dayanıklı hem de bağlantıları daha sağlam oluyor. CE tarafından sıkı kalite denetimleriyle üretilen ürün UKCA sertifikalarına sahip.

(Devam ediyor)

Amazon Alexa ve Google Asistan üzerinden sesli komutla da yönetilebilen P115 akıllı priz, ailelerin yönetim izinlerini birbirleriyle paylaşmasını da sağlıyor; böylece kullanımı kolaylaştırarak zamandan tasarruf ediliyor. Ayrıca evden uzaktayken Uzakta Modu sayesinde prize bağlı aydınlatma cihazları belli zamanlarda çalışır hale geliyor ve kötü niyetli kişiler evden uzak tutulabiliyor.

Herhangi bir hub gerektirmeden kurulup kolayca kullanılabilir hale gelen Tapo P115, Eylül başında 19,50 USD (KDV dahil) fiyatla Türkiye’de satışa sunulacak.(BDS)

Tapo P115 hakkında ayrıntılı bilgi için: https://www.tp-link.com/tr/home-networking/smart-plug/tapo-p115/

###

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......