Siemens, RDG200 termostatını yeni CO2 izleme ve kontrol özellikleriyle sunuyor

Siemens, RDG200 termostatını yeni CO2 izleme ve kontrol özellikleriyle sunuyor

Siemens Akıllı Altyapılar (SI) RDG200 termostat serisi, iç mekandaki hava kalitesini izlemek ve kontrol etmek için artık dahili bir CO2 sensörü içeriyor. Sağlıklı bir iç mekân iklimlendirmesi ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya yardımcı olurken enerji verimliliğini artırıyor ve enerji maliyetlerini azaltıyor.

Siemens Akıllı Altyapılar (SI), RDG200 termostat serisinde CO2 sensörü ve kontrol fonksiyonlarıyla birlikte yeni bir model sunuyor. Bu model, insanlar için her zaman sağlıklı ve üretkenliği artıran bir kapalı mekân iklimlendirmesi sağlamak amacıyla iç hava kalitesinin izlenmesine ve ayarlanmasına, aynı zamanda verimli çalışmaya imkân veriyor. CO2 yoğunluğunun yükselmesi nedeniyle hava kalitesi bozulduğunda ise havalandırma sistemi otomatik olarak ayarlanarak mekâna doğru miktarda taze hava verilmesini sağlıyor.

Bu termostat sistemi, açık KNX haberleşme yeteneği sayesinde Siemens’in Synco ve Desigo sistemlerine veya üçüncü taraf sistemlere yerel olarak entegre edilebiliyor. RDG200, yeni CO2 özellikleriyle yalnızca alan doluluk oranı yüksek olduğunda yeterli havalandırma sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda CO2 yoğunluğu düşük olduğunda da havalandırmayı yavaşlatarak oda için enerji tasarrufuna yönelik stratejileri destekliyor. Önceden yüklenmiş geniş çeşitlilikteki uygulamalar, sürdürülebilir oda otomasyonu için çok sayıda seçenek sunuyor. Modern tasarımları ve tek dokunuşlu Yeşil Yaprak düğmesi ile yeni termostatların ekranı, enerji verimliliği durumunu göstererek kullanıcıları enerji tasarrufuna da teşvik ediyor.  Dokunmatik tuşlar ve döner düğmesi ile cihazda toz ve kir birikmesini önleyerek, termostatın yüzeyinin seyreltilmiş alkol gibi temizleyicilerle hızlı ve kolay bir şekilde sterilize edilmesine olanak tanıyor.

ABD Çevre Koruma Ajansı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kötü havalandırma, tüm hastalık izinlerinin yüzde 50’sinden fazlasından sorumlu olabilir ve iç mekânlarda kötü hava kalitesi, ofislerdeki çalışma performansını belirgin şekilde düşürür. Bunun yanı sıra pandemi, ofislerde olduğu kadar okul ve üniversite gibi binalarda da iç mekân hava kalitesinin önemine dair farkındalık yarattı.

Binalardaki tüm ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen termostat

Siemens’in kapsamlı termostat portföyü, temel oda iklimlendirmesi kontrolüne yönelik basit mekanik ve dijital oda termostatlarından bina otomasyon sistemlerine entegrasyon için haberleşme fonksiyonuna sahip gelişmiş termostatlara kadar uzanıyor. RDG200 termostatları, çok yönlü çıkışları ile ısıtma ve soğutma, fan coil’ler ve değişken hava hacmi dahil olmak üzere birçok sistemin ihtiyacını karşılıyor. Büyük ekranlara ve çok işlevli yerleşik sensörlere sahip kompakt ve hepsi bir arada termostatların kurulumu ve devreye alınması da oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu termostatlar aynı zamanda uygun maliyetli oda otomasyon çözümleri için de destek oluyor.

Siemens Akıllı Altyapılar (SI), bugün ve gelecek için akıllı, çevreye duyarlı altyapı sistemlerini geliştirirken pazara da öncülük ediyor.  Enerji sistemlerini, binaları ve endüstrileri birbirine bağlayarak kentleşme ve iklim değişikliğinin acil zorluklarına çözüm sunuyor SI, müşterilerine ürünler, sistemler, çözümler ve hizmetler ile enerji üretiminden tüketimine kadar uzanan kapsamlı bir uçtan uca portföyü tek kaynaktan sunuyor. Artarak dijitalleşen bir ekosistemle, dünyayı korumaya katkıda bulunurken müşterilerin gelişmesine ve toplulukların gelişmesine katkıda bulunuyor.  Küresel genel merkezi İsviçre’nin Zug kentinde bulunan Siemens Akıllı Altyapılar’ın 30 Eylül 2021 itibarıyla dünya genelinde 70 bin 400 çalışanı bulunuyor..

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......