DMY Elektrik Otomasyon Aydınlatma A.Ş, yeni ürünü olan 7000M-P adreslenebilir modüler sistem yangın alarm panelini tanıttı.

Bina otomasyon ve bina iletişim sistemlerinde faaliyet gösteren DMY Elektrik Otomasyon Aydınlatma A. Ş İFM İstanbul Fuar Merkezinde 14-17 Eylül 2023 tarihleri arasından düzenlenen ISAF 2023 Güvenlik, Bilgi Güvenliği, Akıllı Binalar, İş Sağlığı Güvenliği ve Yangın fuar’ında yeni ürünü olan 7000M-P model adreslenebilir modüler sistem yangın alarm panelini ziyaretçilerinin beğenisine sundu.

Fuarda konuştuğumuz bölge yöneticilerinden Cengiz Yatak ve Halil Çevik firması ve yeni ürünü hakkında şunları söyledi;

Bina otomasyon ve bina iletişim sistemleri sektöründe faaliyet gösteren firmamız uzun bir yol kat ederek sektöründe öncü bir isim haline gelmiştir. Firmamız ürünlerini son teknoloji üretim makineleri ile gerçekleştirmektedir. Yaptığı teknolojik yatırımlarla gücüne güç katan firmamız yola çıktığı günden bugünlere kadar müşteri memnuniyetlerini ön planda tutarak önceliği müşterilerine tanımış; yurtiçi ve yurtdışı fuar katılımları ile de diyaloglarını pekiştirmiştir.

Firmamız izlemiş olduğu kalite politikaları ve 2018 yılında kurulmuş olan AR-GE merkezinde yürütmekte olduğu faaliyetleri sonucu üretim tekniklerinde kaydettiği ilerlemeler ve modernizasyon girişimleriyle kendisini ve üretim portföyünü günden güne yenilemektedir.

Firmamız ilk yerli sensör üreticisi olmakla beraber, teknolojiye yön veren, inovatif ürün gamıyla kapasitesini her yıl arttırmaktadır. Bina içi aydınlatmada etanj armatürler, slim LED paneller, sensörlü aydınlatma ve sensörler, acil aydınlatma ve yönlendirme armatürleri, lineer aydınlatma ürünlerinin yanı sıra yangın algılama sistemlerinde ve intercom görüntülü bina sistemlerinde de çözümlerini müşterilerine sunmaktadır.

Bölge yöneticilerinden Cengiz Yatak ve Halil Çevik Adreslenebilir Yangın Alarm Panelleri hakkında ise şunları dile getirdiler;

Yangın veya hata durumunun noktasal olarak takip edilebildiği ve çevre birimlerle entegrasyonların yapılabildiği sistemler adresli sistemler olarak adlandırılmaktadır. Adresli sistemlerde santralden çıkan yangın hattı adreslenen cihazlar ile irtibatı sağlandıktan sonra tekrar santrale dönerek çevrim hattını (sinyal döngüsü) oluşturur. Her cihazın kendine ait adresi bulunmaktadır. Çevrim hattında yangın algılamasını yapan veya hata durumuna düsen cihazın adres ve mahal bilgisi santral üzerinde noktasal olarak belirlenebilmektedir. Santrallerin network çalıştırılması ile çok geniş alanlarda yangın algılaması yapılabilmektedir ve bilgisayarlı izleme yazılımları ile yangın algılanan mahal harita üzerinde görsel olarak tespit edilebilmektedir.

Adreslenebilir yangın alarm santrali ile çevre birimlerle entegrasyonu yapılarak yangın anında asansörler, kartlı geçişler, basınçlandırma fanları, duman egzoz fanları, klima santralleri gibi mekanik aksamları kontrol edebilir ayrıca akış anahtarları, kelebek vanalar, yangın pompaları arıza olayları gibi yangın söndürme sistemlerinin önemli noktalarının hata durumları anlık olarak izlenebilir.

DMY Elektrik Otomasyon Aydınlatma A. Ş Ürün Yöneticisi Selim Mayir ise yeni ürün 7000M-P model adreslenebilir modüler sistem yangın alarm paneli genel özelliklerini şöyle sıraladı;

* Moduler yapı ile genişleyebilen çevrim-loop yapısı;

* Kolay montaj için DIN ray teknolojisi;

* 5.8A / 160W gücünden,2x26Ah akü destekli güç kaynağı;

* Çevrimlerde-Looplarda 210 adrese kadar destekleme kapasitesi;

* Çverim-Looop başına 35 adreslenebilir siren destekleme kapasitesi;

* 3 saniyeye kadar alarm çıkışını etkinleştirme hızı;

* Panel içeriğine 2 kontrol edilebilir çıkış (500mA’e kadara),2 röle çıkışı(potansiyelsiz) ve 1 harici besleme çıkışı (28V/1A) ile 5 modül ilave edilebilme kapasitesi;

* 1024 bölge kapasitesi;

* 40 karakterlik 4 satırlı basit kullanıcı arayüzü;

* Mini termal yazıcı desteği;

*TCP/IP,SD kart,USB desteği ile güçlü çok işlemcili platform kapasitesi;

* Sistem yapılandırması ve teşhis için yeni yazılım;

* Network yapısı çalışma yapısı ile genişleyebilme kapasitesi;

* Bilgisayarlı izleme yazılım desteği;

* Dedektör altı siren ile dekoratif görünüm kapasitesi;

www.elektrikhaber.com haber merkezi (Mustafa Fazlıoğlu)

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......