SOFT AIR;Yerli Üretim Virüs ve Mikrobik Ortam Dezenfekte Cihazı

SOFT AIR markalı ürün, kısaca Virüs ve Mikrobik Ortam Dezenfekte Cihazıdır. Piyasada bulunan birçok hava temizleme cihazından çok önemli bir farkı vardır. Piyasadaki bu cihazlar 2 şekilde pazarlanmaktadır. Bunlardan biri; ortamda havayı alıp fiziksel filtrelerden geçirip tozu ve bakteriyi tutan ama virüs ve bakterileri yok edemeyen ürünlerdir.  İkincisi; ulraviyole ışık (UVC) kaynaklı cihazlardır ve bunlar ampulün çeperinde 0,1ppm değerinde ozon üretirler; ancak bu cihazlar da virüsleri yok edemezler. Ayrıca insan varken çalışmamaları gerekir.

Oysa, Soft Air; yıldırım kaynaklı bir ozon üretecidir. Bu sebeple tamamen tarafımıza ait olan patentli sistemimizde ortamda 5-10ppm arasında ozon oluşur. Bu değerler de virüslerin yok edilmesine, bakterilerin öldürülmesine ziyadesiyle yeterlidir. Aynı zamanda cihazımız, çalışır çalışmaz kısa sürede ortamdaki sigara, is, pas, küf, artık yemek gibi kötü kokuları da yok etme özelliğine sahiptir. Elektronik tabanlı olduğundan tam yalıtımlıdır ve tam güvenliklidir. Bakım gerektirmez, sarf malzeme istemez.

Soft Air DemirHan modeli, 20*20*70 ebatlarında, direkt 220VAC elektrikle çalışan, sabit veya portatif olarak kullanılabilen, tamamen kendi (Turgay Demirgövde & Aydın Mühürcü) ekibimiz tarafından tasarlanan, elektrik-elektronik mühendisliği kullanılarak yıldırım tabanlı 5-10ppm ozon üretilerek ortamdaki tüm mikrobik oluşumları yok eden tescilli bir antiviral cihazdır.

((Klima kullanımları ile ilgili yazdığımız notlar: Tescilli ürünümüz SoftAir ®, virüs ve bakterileri “ozon” ile yok etmektedir. Özellikle Covid virüsleri 100-120nm (0,12 mikron) boyutunda olduğundan klimalarda kullanılan filtrelerin hiçbir etkisi yoktur. Patentli olan bu sistemimizde en önemli nokta, ozonun üretim şeklimizdir. Ozonu, yıldırım kaynaklı olarak elektronik düzenekle elde ediyoruz.

Cihazımız, kesinlikle UV ışık kaynaklı değildir. Bu tip ürünlerle sonuç almak garanti değildir. Soft Air ®, endüstriye kesin çözümler sunar. UV-C ışık kaynakları 200W olma koşulu altında yaklaşık 10cm civarında bazı virüs ve bakterileri parçalayabilmektedir. UV-C lamba ile virüs arasındaki mesafe artınca ışığın, virüs ve bakteri yok etme gücü r2 (cm) biçiminde azalır. Ayrıca, bakteri veya virüs toz zerresinin arkasında kalırsa UV-C ışığından etkilenmez.

Virüs ve bakterilerin dezenfekte süresi, 30sn ile 3dk arasındadır. Bundan dolayı, kutu içerisinde kurgulanan UV-C sterilizasyon cihazları, virüs ve bakterileri yok etme yerine sahip oldukları fanlar vasıtasıyla havayı çevreye homojen bir şekilde dağıtmaktadır. (Şirket olarak UVC ürünler yapacak kapasitemiz fazlasıyla var. Ama bu ürünlerin neticesinin vicdani ve hukuki sonuçlarını düşünüp üretimden vaz geçtik. Proje olarak kalmıştır.)

Ozon ise iyonik bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı ortama ve yüzeylere homojen bir şekilde dağılır. Bu yüzden Soft Air ®, VİRÜS ve BAKTERİLERİ koşulsuz yok eder. Cihazımız, hava içerisindeki oksijeni kullanarak ozon ürettiğinden, dolayı çevreye verebileceği ozon miktarı en fazla 2 ile 5ppm arasında değişiklik gösterebilmektedir. Bu değer çok ciddi yaptırımları olan Almanya’da, Alman İş Güvenliği Kanunlarına göre (MAK (DFG), 10ppm) oldukça düşük bir değerdir.

Kapalı tüm ortamlarda; ama özellikle endüstriyel tesislerde, ofislerde, plazalarda, meyve-sebze depolarında, limanlarda depo ve antrepolarda, bankalarda, AVM lerde ve insan ya da gıda olan hemen yerde kullanılabilir ve tam güvenlidir.

Klima santralleri toz filtreler içerir. Sadece bakterileri ve tozları hapsederler. Mevcutta Hepa filtre olsa bile virüslerden arınma şansı olmaz. Hatta istemeden dışarıdan gelen örneğin bir Covid-19 taşıyıcısı yoluyla tüm her yere yayabilir. Soft Air ® ise hapsetmez, öldürür veya yok eder. ))

İşletmenizde bulunan tüm ofislerde, yemekhanelerde, bakım atölyelerinde ve tüm liman kapalı alanlarında güvenle kullanabilirsiniz.

 www.softair.com.tr den detaylara ulaşabilirsiniz.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......