BEDAŞ’tan kesintisiz enerji için belediyelere özel ‘Talep Takip’ programı

BEDAŞ, İstanbul Avrupa Yakası’ndaki 25 ilçe belediyesinin tamamını kapsayan ‘Talep Takip’ yazılımını devreye aldı. İlçe belediye başkanlarının da katıldığı bir lansman ile duyurulan belediyelere özel yazılım sayesinde; yatırım çalışmaları ön planda olmak üzere arızadan, aydınlatmaya, usulsüz kazılardan gerilim sorunlarına kadar birçok talep ve çalışma, bir tuşla BEDAŞ’a iletilirken anlık olarak takip edilebilecek. Gelen bilgi üzerine BEDAŞ ekipleri harekete geçerek sorunu hızla çözüme kavuşturacak.

İstanbul’un Avrupa yakasında 4,8 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) yüksek müşteri memnuniyeti ve kesintisiz enerji için belediyelerle koordinasyonu güçlendirecek özel bir yazılım programı geliştirdi. BEDAŞ’ın devreye aldığı ‘Talep Takip’ yazılımı sayesinde; belediyeler talep ve sorunlarını sistem üzerinden iletirken ilçelerde planlanan yatırım çalışmalarına ait süreçleri de şeffaf bir şekilde anlık olarak takip edebilecek.

AVRUPA YAKASI’NDAKİ TÜM BELEDİYELER KAPSAM İÇİNDE

İstanbul’un Avrupa yakasındaki 25 ilçe belediyesinin tamamını kapsayan ‘Talep Takip’ programını başlatan BEDAŞ, yeni uygulamayı 13 Haziran Salı günü ile belediye başkanlarının da katıldığı bir toplantı ile tanıttı.

Talep Takip sisteminin lansmanı dolayısıyla ilçe belediye başkanları ve temsilcilerini iftar yemeğinde ağırlayan BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Bu iş birliği sayesinde görev bölgemizdeki tüketicilerin taleplerine çok daha hızlı yanıt vermeyi ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Belediyeler ve BEDAŞ arasında iletişimin artması ve iş birliğinin kolaylaşması adına yürütülen yeni çalışma kapsamında, talepler hızlı bir şekilde değerlendirilip ivedilikle çözüme kavuşturulacak. Belediyeler, Talep Takip yazılım programını kullanarak öncelikle yatırım talepleri olmak üzere sık elektrik kesintileri, arızalı aydınlatma tesisleri, deplase talepleri, gerilim sorunları, havai hatların yer altına alınması, hizmet kalitesi, usulsüz kazı ve dolgu kazı çalışmalarının yanı sıra yatırım, yeni aydınlatma gibi konular ile ilgili talep ve sorularını sistem üzerinden bize iletirken, taleplerini şeffaf bir şekilde anlık olarak takip edebilecekler. Gelen bilgi üzerine biz de değerlendirmemizi yapıp beklentileri hızla karşılayacağız” diye konuştu.

SMS YA DA E-POSTA İLE BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Uygulama çerçevesinde belediyeler tarafından BEDAŞ’a bildirilerek kaydı oluşturulan kullanıcıların sisteme giriş yapması mümkün olacak. Avrupa Yakası’nda 25 ilçe belediyesinin kullanıcıların isimlerini belirlemesinin ardından BEDAŞ tarafından verilecek kısa bir eğitim sonrasında program aktif hale gelecek.

BEDAŞ’ın belediyelerin hizmetine sunduğu Talep Takip yazılımının devreye girmesiyle ilçe belediyelerinde programı kullanmaya yetkili olan kişilere bir şifre tanımlanacak. Ardından örneğin söz konusu belediyenin görev bölgesinde sokak aydınlatmalarında bir sorun varsa yetkili kişiler bu yazılımı kullanarak durumu BEDAŞ’a direkt bildirecekler. Programı takip eden BEDAŞ görevlileri de gelen bilgiyi ilgili birimlerle paylaşırken sorunun çözümü için ekiplere görev talimatı hızla ulaşacak. Elektrik dağıtımında hizmet kalitesini çok daha yukarı seviyelere taşıyacak yazılım sayesinde sisteme girilen talebin durumu, tercihe göre kısa mesaj (SMS) ya da e-posta ile talep sahibine bildirilebilecek.

BELEDİYELER YATIRIMIN TÜM AŞAMALARINI İZLEYEBİLECEK

Talep Takip yazılımı sayesinde yerel yönetimlerden gelen tüm taleplerin kayıt altına alınması, raporlanması ve ölçülebilirliği sağlanacak. Yatırım taleplerinin gerçekleşmesi için tarih belirlenirken yıllık yatırım programlarının tüm aşamaları da belediyeler tarafından izlenebilecek. Belediyelerle BEDAŞ arasında dijital bir köprü oluşturacak olan yeni yazılım sayesinde, yerel yönetimlerin aciliyet arz eden aydınlatma ve işletme sorunları da öncelik kazanacak. Söz konusu yazılım kurumlardan yaşanan görev değişikliklerinden bağımsız bir sistemin kurulmasına olanak sağlayacak.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......